/

Sommarjobb 2022 inom Vård och omsorg i Katrineholms kommun

Arbetsplatsen

Vård- och omsorgsförvaltningen arbetar för att människor med särskilda behov och deras anhöriga ska kunna vara trygga och ha förutsättningar att leva som aktiva och självständiga medborgare.

Arbetsuppgifter

Din uppgift blir att ge våra brukare en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Vi arbetar utifrån varje brukares enskilda behov. Vi hjälper till med alla vardagsuppgifter som exempelvis personlig hygien som dusch och intimhygien, gå promenader, ge mediciner vid rätt tidpunkt, hushållssysslor som städ och tvätt, matlagning samt delta i fritidsaktiviteter samt arbete med tydliggörande pedagogik. För att kunna jobba hos oss kommer du att få göra en medicinsk webbutbildning och sedan ett kunskapstest hos ansvarig sjuksköterska och vi kommer även att genomföra ett språktest utifrån Vård- och omsorgsförvaltningens rutin. Hos oss kommer du arbeta dag, kväll och helg. Vi behöver också medarbetare som kan jobba natt. Vi arbetar vaken natt men även sovande natt, s.k. sovande jour.

Kvalifikationer

För att du ska kunna arbeta hos oss har du fyllt 18 år Du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Du har en påbörjad eller avslutad gymnasieutbildning, det är meriterande om detta är inom barn och fritid eller vård och omsorg. Det är också intressant om du läser en universitetsutbildning inom beteendevetenskap, eller till socionom, lärare, psykolog, arbetsterapeut, sjuksköterska, läkare eller någon annan utbildning inom den medicinska fakulteten och vill ha ett meningsfullt sommar-/extrajobb? Vi söker sommarvikarier till tjänster såsom: undersköterskor, vårdbiträden, personliga assistenter, samt stödassistenter. För att jobba som sommarvikarie med titeln undersköterska behöver du ha en slutförd utbildning som motsvarar behörighet som undersköterska från omvårdnadsprogrammet. För tjänsterna som vårdbiträde är det inget krav att du är utbildad undersköterska. Det är meriterande om du studerar eller har studerat inom hälsa, sjukvård, beteendevetenskapliga ämnen, eller har kompetens inom psykisk ohälsa. För tjänsterna som stödassistent är det en fördel om du går eller har gått utbildning inom omvårdnad eller Barn- och fritid i gymnasieskola eller vuxenstudier. Men det finns inga krav på en sådan utbildning. Det är dock meriterande om du studerar eller studerat inom hälsa, sjukvård, beteendevetenskapliga ämnen, eller pedagogiska inriktningar. Även kompetens inom psykisk ohälsa kan vara värdefullt. Dessutom är kunskap inom tydliggörande pedagogik en fördel. För tjänsterna inom personlig assistans är det en fördel om du går eller har gått utbildning till personlig assistent i gymnasieskola eller vuxenstudier. Men det finns inga krav på en sådan utbildning. Det är dock meriterande om du studerar eller har studerat inom hälsa, sjukvård, beteendevetenskapliga ämnen. Även kompetens inom psykisk ohälsa kan vara värdefullt. Du kan också ha en annan utbildning på gymnasienivå som vi bedömer som likvärdig. Oavsett vilken av tjänsterna du söker ser vi det som positivt om du har erfarenhet av omvårdnadsarbete inom äldreomsorgen eller erfarenhet av arbete med personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Du ska utöver ovanstående vara empatisk samtidigt som du ser helheten där du alltid ser till individens bästa. Du använder ditt goda omdöme och är självgående men givetvis vet du hur man samarbetar bra med brukare och deras anhöriga men också med dina kollegor. B-körkort är önskvärt. Vid rekrytering av personal till patientnära tjänster ställs krav om att den som anställs är fullvaccinerad och kan uppvisa vaccinationsbevis för covid-19. Den som söker tjänst inom vård- och omsorgsförvaltningen ska före erbjudande om arbete lämna registerutdrag från belastningsregistret. Den som endast sökt men inte erbjudits tjänsten behöver alltså inte lämna något utdrag. Välkommen med din ansökan!

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Timavlönad
  • Löneform: Timlön
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: 11 dagar - 3 månader
  • Antal platser: 100

Kontaktperson(er)

Stefan Andersson, Enhetschef
E-post: stefan.j.andersson@katrineholm.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, nås via kommunens växel
Telefon: 0150-57000

Sista ansökningsdatum: 2022-07-31

Ange referensnummer: C71162/2021

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.