/

Verksamhetschef Funktionsstöd

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1 200 engagerade medarbetare är en av förvaltningarna i Katrineholms kommun. Vårt uppdrag omfattar äldreomsorg, funktionsstöd, kommunal hälso- och sjukvård och biståndsbedömning. Förvaltningen har en väl fungerande verksamhet med tydligt medborgarfokus och goda resultat i nationella brukarundersökningar. Hos oss arbetar undersköterskor, sjukgymnaster, personliga assistenter, biståndshandläggare, sjuksköterskor och många fler. Tillsammans gör vi skillnad för de människor som behöver vårt stöd. Varje dag.

Arbetsuppgifter

I rollen som verksamhetschef har du stort inflytande inom funktionsstödsområdet, och även inom Vård- och omsorgsförvaltningens andra områden genom din roll i ledningsgruppen. Då vår nuvarande verksamhetschef går vidare till andra uppdrag inom förvaltningen finns nu chansen för dig att söka den här spännande rollen! Som verksamhetschef har du det övergripande verksamhets-, budget-, arbetsmiljö- och personalansvar för verksamhetsområdet. Utifrån de politiska målen samt gällande värdegrund leder du verksamheten tillsammans med enhetscheferna och säkerställer en god kvalitet och effektiv resursanvändning inom verksamhetsområdet. Vidare ansvarar du för uppföljning, analys samt vidtar åtgärder för att förbättra verksamheten. Du hanterar strategiska frågor som rör både din verksamhet och förvaltningen som helhet. Modernisering och effektivisering av processer, rutiner och arbetssätt är en central del av uppdraget för att klara framtidens utmaningar. Samverkan över verksamhetsgränserna inom förvaltningen, liksom med externa parter, är en självklarhet för att vi tillsammans ska nå uppsatta mål. Du visar mod att agera när det behövs och skapar en stödjande, och tillitsfull kultur utifrån vår värdegrund. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp som består av tolv enhetschefer. Du rapporterar till förvaltningschef och ingår i ledningsgruppen, där förväntas du i hög grad bidra till hela förvaltningens fortsatta utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att leda genom andra och att skapa goda förutsättningar för både medarbetare, brukare och verksamhet. Du är en erfaren ledare med erfarenhet och kunskap från Vård- och omsorgsförvaltningens verksamhetsområde. Du har flerårig erfarenhet av att leda och utveckla andra chefer och en för uppdraget relevant akademisk utbildning. Ditt ledarskap präglas av att du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du ska vara ett gott föredöme i ditt ledarskap genom att vara professionell, agera utifrån värdegrund och visa prov på både gott omdöme och personlig omtanke. Du har även en god förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation och arbete inom socialtjänstens område. Utöver ovanstående söker vi dig som har vana att leda förändrings- och utvecklingsarbete och som har relevant juridisk kompetens avseende de lagar, förordningar, föreskrifter och allmänna råd som styr verksamheten. B-körkort är krav för tjänsten. Vi förutsätter att du som verksamhetschef ser den självklara kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. Du har tidigare haft ekonomiskt ansvar och förstår vikten av de ekonomiska frågorna och hur olika aktiviteter påverkar det ekonomiska resultatet. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har lätt för att identifiera hur organisationens delar påverkar varandra. Det är naturligt för dig att jobba för hela förvaltningens utveckling och du ser värdet i att alla funktioner inom förvaltningen samarbetar och det gör du genom att identifiera och skapa samarbete över gränserna.. Du agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du förstår konsekvenserna av ditt agerande och hur det påverkar andra, du visar omdöme vid agerande och beslut. Det är lätt för dig att ställa om fokus och anpassa dig utifrån nya förutsättningar. Du ser möjligheter i förändringar och agerar prestigelöst vid förändringar. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i den här rekryteringen. Hoppas du är intresserad av att söka tjänsten, vi ser fram emot din ansökan!

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Anna-Lena Ramstedt, Förvaltningschef
Telefon: 0150-578 20

Facklig(a) företrädare

Facklig företrädare, Nås via kommunens växel
Telefon: 0150-57000

Sista ansökningsdatum: 2021-10-10

Ange referensnummer: C62492/2021

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.