/

Engagerade förskollärare till SYD 1

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor. Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”. OMRÅDETS FÖRSKOLOR I centrala Katrineholm finns samordningsområde SYD 1 med förskolorna BORGEN, TRÄDGÅRDEN och KAROSSEN. Alla förskolorna har stora gårdar och närhet till staden, skogen, parker och idrottsanläggning. Förskolorna är uppdelade på 1-3- och 3-5-årsavdelningar. Alla förskolorna arbetar Reggio Emilia-inspirerat. Tillsammans har vi tagit fram en Pedagogisk Plattform som synliggör den röda tråden i vårt arbete. Hela området arbetar med ett gemensamt tema HÅLLBAR FRAMTID vilket utmynnar i många spännande projekt på förskolorna. Genom processinriktad utforskande undervisning, väl utvecklad pedagogisk dokumentation, bibliotek och läsprojekt samt stor vik vid spännande lärmiljöer såväl inom- som utomhus skapar vi välkomnande förskolor. Vårt centrala läge gör att vi har lätt att utforska staden tillsammans. Utgångspunkten i vårt värdegrundsarbete är att skapa goda relationer. Det är därför viktigt att du ser barn och vuxna som kompetenta och tror på deras förmåga. Tjänsten ställer stora krav på lyhördhet, flexibilitet och nära samarbete med föräldrar. Läs mer om våra förskolor i broschyren: (länk nedan) https://www.katrineholm.se/download/18.57e8955917abe5401adbdbc1/1630062436287/V%C3%A4lkommen%20till%20Tr%C3%A4dg%C3%A5rden,%20Karossen%20och%20Borgen.pdf

Arbetsuppgifter

Som förskollärare leder och utvecklar du undervisningen i ditt arbetslag. Du analyserar barnens lärande utifrån pedagogisk dokumentation. Vi kan erbjuda dig: - pedagogiskt nätverk där vi arbetar med ledarskap, organisation och undervisning, film, litteratur och annan pedagogisk dokumentation - 2 dagars utbildning Reggio Emilia i praktiken studiebesök och föreläsningar i Stockholm - mentorsår med pedagogista för nyexaminerade förskollärare - pedagogista handleder arbetslag på reflektion, ger stöd kring barn med särskilda rättigheter samt vid utvärderingar - 36 timmar i barngrupp, 1,5 h reflektion med arbetslaget, 2 h egen reflektion, 1 kvällsmöte/månad - Arbetskläder, friskvårdsbidrag och personlig iPad Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Förskollärarutbildning med legitimation Nyexaminerad alternativt några års erfarenhet av arbete som förskollärare.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Alternativt 1 juni 2022
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: 2022-01-10
  • Antal platser: 3

Kontaktperson(er)

Helena Lindkvist , Rektor
Telefon: 0150-488233

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel Telefon: 0150-570 00

Sista ansökningsdatum: 2021-11-07

Ange referensnummer: C61643/2021

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.