/

Barn- och elevhälsan i Katrineholm söker en kurator (vik)

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor. Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Arbetsuppgifter

Barn- och elevhälsan är en central verksamhet som består av enhetschef, psykologer, skolläkare, skolsköterskor, logoped, specialpedagoger, socialpedagoger, kuratorer och administratör. Som kurator inom Barn- och elevhälsan i Katrineholm arbetar du inom grundskolans år F-9 på grupp-, organisations- och individnivå med förebyggande och främjande insatser samt med direkt elevarbete. Du kommer att vara kopplad till särskilda skolor och kommer i din roll som kurator att ha en central roll i det tvärprofessionella arbetet i att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål och genom hälsofrämjande och förebyggande arbete bidra till elevers goda hälsa. Konsultation och handledning till skolans personal är en viktig del i dina arbetsuppgifter. Vi värdesätter din förmåga att arbeta självständigt och att du är bra på att samarbeta och samverka med olika yrkesprofessioner både internt och externt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning, gärna med kompletterande handledarutbildning. Du som söker tjänsten ska utifrån ett salutogent perspektiv ha ett genuint intresse för att arbeta med barn/ungdomar både i grupp och enskilt. Skolkuratorserfarenhet är önskvärd samt erfarenhet av att arbeta i tvärprofessionella team tillsammans med andra professioner. Arbetet kräver att du brinner för relationsskapande och att du har en god förmåga att sätta dig in i ett pedagogiskt sammanhang i verksamheten. Då arbetet kommer att innebära resor inom kommunen behöver du ha körkort och tillgång till egen bil (milersättning utgår). Du som söker är flexibel, initiativtagande, utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du skapar kontakter och underhåller relationer samt ser och använder nätverk som en naturlig del i att skapa yrkesmässiga relationer. Vidare har du även förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde:
  • Varaktighet: 3-6 månader
  • Tillträde: 2022-01-10
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Helena Ohlsson, Enhetschef Barn- och elevhälsan
Telefon: 0150-578 18
E-post: helena.ohlsson@katrineholm.se

Facklig(a) företrädare

Kerstin Andersson, Kurator
Mobil: 070-231 61 19
E-post: kerstin.andersson3@katrineholm.se

Sista ansökningsdatum: 2021-10-13

Ange referensnummer: C63617/2021

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.