/

Vikariera

Vad glada vi blir att du är intresserad av att vikariera i Katrineholms kommun.

Sök vikariat i våra verksamheter

Här listar vi de enheter som är i behov av vikarier. För att arbeta med människor, krävs ett utdrag ur belastningsregistret. Det kan ta några veckor att få, så du bör begära det samtidigt som du ansöker till oss.

Begär utdrag ur belastningsregistret

Begär utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Begär utdrag ur belastningsregistret för arbete inom förskola, skola och fritidshem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vikariera inom service & teknik

Service- och teknikförvaltningen har bland annat hand om städning, transporter, logistik, vaktmästeri, offentliga miljöer där vi tar hand om parker och natur, vandringsleder, idrottsplatser, simhallen, sportcentrum, gator och vägar, kommunens interna telefoni och fordon.

Tre elever vid vårdprogrammet i Katrineholm

Vikariera inom vård & omsorg

Våra verksamheter omfattar 

 • särskilda boenden (till exempel äldre- och demensboenden),
 • hemtjänst,
 • personlig assistans,
 • socialpsykiatri,
 • stöd till personer med funktionsnedsättning.

Verksamheterna finns både i och utanför centrala Katrineholm.

Vår uppgift är att ge våra brukare en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Vi arbetar utifrån varje brukares enskilda behov. Vi hjälper till med alla vardagsuppgifter som till exempel personlig hygien, gå promenad, fritidsaktiviteter, ge mediciner och även andra hushållssysslor som städa, tvätta och laga mat.

Vi behöver medarbetare som kan jobba dag, kväll, helg och natt. Personalen arbetar vaken eller sovande natt för att se till att bevara varje brukares individuella rutin och dygnsrytm.

Kompetens

De formella kraven är viktiga, men för oss är det också viktigt hur du är som person. För att kunna arbeta och trivas hos oss behöver du vara självständig och kunna ta stort eget ansvar. Du har ett positivt förhållningssätt och servicekänsla samt en förståelse och respekt för brukarens behov. Du behöver vara en person med stort engagemang för målgruppen och alltid ha brukaren i fokus. I våra arbetsgrupper ställer vi upp för varandra och därför söker vi dig som är en lagspelare och som har lätt för att samarbeta.

 • Du har fyllt 18 år.
 • Det är positivt om du har erfarenhet av omvårdnadsarbete inom äldreomsorgen eller erfarenhet av arbete med personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.
 • Kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.
 • Grundläggande datorkunskaper.
 • Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av att dokumentera.
 • Det är positivt om du har god fysik då arbetet kan vara tungt då det bland annat förekommer tunga förflyttningar.

Olika krav kring olika tjänster och uppdrag

 • För tjänsten som vårdbiträde är det inget krav att du är utbildad undersköterska. Det är meriterande om du studerar inom hälsa, sjukvård, beteendevetenskapliga ämnen, eller inom missbruk. Du kan också ha en annan utbildning på gymnasienivå som vi bedömer som likvärdig.
 • För att arbeta som undersköterska behöver du ha en slutförd utbildning som motsvarar behörighet som undersköterska från omvårdnadsprogrammet. Du kan också ha någon annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
 • För att få dela ut medicin behöver du gå en webbutbildning och sedan göra ett kunskapstest hos ansvarig sjuksköterska.

Som anställd har du tystnadsplikt. Det innebär att du inte får tala om för någon utomstående vad du fått reda på när du arbetar tillsammans med dina brukare. Du får inte heller lämna ut uppgifter om brukaren till någon annan myndighet utan brukarens samtycke.

Introduktion

Här finns information om introduktion till dig som vikariera.

Vikariera inom förskola & skola

Vi har 25 kommunala förskolor och flera nya planeras inom den närmsta tiden. Vi har även tretton F-6-skolor med fritidshem, två högstadieskolor och fyra gymnasieskolor.

Humly

Humly förser till Katrineholms förskolor, grundskolor och gymnasium med lärarvikarier.

Kontaktperson på Humly

Lisa Nygren
Telefon: 0735-35 28 40
Mejl: people@humly.io

Pedagogpoolen

Gör din ansökan till pedagogpoolen här Länk till annan webbplats.

Vi anställer löpande och ser fram emot att läsa din ansökan! Pedagogpoolen samarbetar med Humly för rekryteringar, så ansöker du till Pedagogpoolen via länken hamnar du på Humlys hemsida.

Kontaktperson på Pedagogpoolen

Sara Sjögren
Telefon: 08-56 22 77 10
Mejl: rekrytering@pedagogpoolen.se

Lärarjouren

Gör din ansökan till lärarjouren här Länk till annan webbplats.

Vi anställer löpande och ser fram emot att läsa din ansökan! Lärarjouren samarbetar med Humly för rekryteringar, så ansöker du till Lärarjourenn via länken hamnar du på Humlys hemsida. 

Kontaktperson på Lärarjouren

Sara Sjögren
Telefon: 08-56 22 77 10
Mejl: rekrytering@lararjouren.se

Vikariera inom socialförvaltningen

Vi arbetar med relationsvåld, försörjningsstöd, stöd till föräldrar, barn och anhöriga, beroendeproblem, HVB-hem, placeringar och familjefrågor.

Vikariera inom vuxenutbildning hos Viadiakt

Viadidakt är en gemensam förvaltning för vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser i Katrineholms och Vingåkers kommuner. Vi har tre enheter – Komvux, Campus och Arbetsmarknad.

Vi jobbar till exempel med utbildning på alla nivåer, praktikplatser och studie- och yrkesvägledning.