/
/

Kulturskolechefen har ordet

Kickoff!

Startskottet har gått för vår gemensamma resa mot vinterns stora händelse: Storföreställningen Genomskinlig. Musikens Hus fylldes till sista plats när planerna presenterades och de första gemensamma repetitionerna genomfördes.

Föreställningen har förberetts i över ett års tid, alltifrån att manus har skrivits, musikurval har gjorts, musikarrangemang har skrivits, lokal har bokats, samtal har skett med Barn- och elevhälsan, med sponsorer, med samarbetspartners, affisch har skapats, ljud- och ljusfirma har anlitats osv.

Nu går vi in i en intensiv period med många extra repetitioner, orkestern på sitt håll, kören och solisterna på sitt håll, dansarna på sitt håll och skådespelarna på sitt håll. Och i andra lokaler förbereds scenografin. Totalt blir vi minst 250 personer som arbetar med föreställningen.

Torsdag 6 februari sätts alltihop tillsammans för första gången, och på fredag morgon kör vi den första föreställningen (!!), nu för högstadiet.

Och sen blir det offentlig premiär på lördagen och två ytterligare föreställningar.

På söndagskvällen är det slut. Eller nej, egentligen inte alls, för att delta i en sån här jättelik föreställning innebär att man har den med sig många år, kanske hela livet.

Årets tema är Psykisk hälsa hos ungdomar – ett viktigt ämne som vi har förberett tillsammans med Barn- och elevhälsan. Vi kommer också att jobba med ungdomarna på högstadiet, både före och efter föreställningen.

Föreställnigen kommer till tack vare ett samarbete med Kulturföreningen DuD, Perrongen, Gymnasiesärskolan, Viadidakts arbetsmarknadsenhet, Barn- och Elevhälsan, Musikkåren, Symfoniorkestern, Cirkus-, cheerleader- och gymnastikföreningar.

Och, inte minst, alla frivilliga föräldrar och andra som redan har anmält sig att finnas runt omkring scenen med uppgift att serva med servering, möblering, bärande, omplåstring, transporter, kanske lite tröst mitt i tumultet och mycket peppande till alla fantatsiska ungdomar som kommer att ge allt för att presentera en minnesvärd föreställning!

Vi kommer att släppa ett begränsat antal biljetter till specialpris före jul. Biljetterna säljs 1-19 december på Kulturskolan.

VÄLKOMNA!

Lennart Ejeby

Kulturskolechef