Samhällsvetenskapsprogrammet

Det samhällsvetenskapliga programmet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av samhällsfrågor. Du utvecklar dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och resten av världen. Du lär dig om hur individen och samhället samspelar och hur människans livsvillkor har förändrats.

Tre elever sitter framför sina datorer, en av dem ler mot kameran.
Foto: Hanna Maxstad.

Programmet har tre inriktningar

  • Beteendevetenskap
  • Medier
  • Samhällsvetenskap

Beteendevetenskapliga inriktningen erbjuder ämnen som ledarskap och organisation, kommunikation, sociologi och fördjupande studier i psykologi och samhällskunskap. Du lär dig om människans utveckling, socialistation och samspel.

Här kan du se inriktningens timplan. Pdf, 130.6 kB. Observera att timplanen är preliminär och kan komma att ändras.

I inriktningen Medier, information och kommunikation lär du dig om mediernas roll i samhället och hur du kan använda dig av dem för att förmedla text, bild och ljud på ett intresseväckande sätt.

Här kan du se inriktningens timplan. Pdf, 134.9 kB. Observera att timplanen är preliminär och kan komma att ändras.

Inriktningen Samhällsvetenskap innebär studier i geografi och fördjupande studier i samhällskunskap, historia, religion och internationella förhållanden. Du lär dig om samhällsstrukturer och livsvillkor i Sverige och andra delar av världen och får fördjupa dina kunskaper om omvärlden.

Programblad

Våra programblad är praktiska A4 som du själv kan ladda ner till din dator eller skriva ut om du vill. De innehåller kortfattad information om programmet.

Programblad Samhällsvetenskapsprogrammet Pdf, 374.5 kB.

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor eller funderingar om programmet kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare. 

Thereze Jacobsson Siverskog

Telefon: 0150-578 98
Mejl: thereze.j.siverskog@katrineholm.se

För att ett program eller en inriktning ska starta krävs det att tillräckligt många har sökt till programmet eller inriktningen.