/

Publicerad:

Planerade förändringar av p-platser i centrum

Under 2019/2020 planeras två större byggprojekt att starta i Katrineholm. Det påverkar tillgången till parkeringsplatser i centrum. Byggprojekten är det nya parkeringshuset som planeras att byggas på Vasaparkeringen vid Storgatan och det nya bostadshuset i Kvartert Pionen vid Köpmangatan. Totalt försvinner 185 parkeringsplatser under byggnationerna och vi planerar att ersätta dessa med 207 nya parkeringsplatser - alla inom en radie på 600 meter från Resecentrum.

Parkeringsplatser med bilar

Så här påverkas parkeringsplatserna under byggtiden 2019/2020

  • 185 parkeringsplatser försvinner i samband med att de två stora byggprojekten planeras att starta.
  • Vi planerar att ersätta antalet borttagna platser med 207 nya parkeringsplatser - alla inom en radie på 600 meter från Resecentrum.
  • Det finns ännu inget beslut på när byggnationen av parkeringshuset kommer att starta. KFAB är ansvarig byggaktör. Vi återkommer med mer information om det här projektet framöver.
  • Byggnationen av det nya bostadshuset i Kvarteret Pionen kommer att starta i maj 2019 och byggs av Tegelstaden Bygg AB. När bostadshuset är färdigt blir det återigen kommunal parkering i gatunivå och boendeparkering under mark. 
  • För att tillgängliggöra fler allmänna parkeringsplatser för kortare besök, handel samt pendlare planerar vi att reglera om en del av kommunens nya och befintliga parkeringar.
  • Antalet parkeringsplatser kan behöva justeras efter utvärdering och försök på plats.
  • I dagsläget finns det inga politiska direktiv om att införa avgiftsbelagda parkeringar i centrala Katrineholm.

Karta över förändringarna

Här kan du ladda ned en karta i PDF-format Pdf, 2.1 MB, öppnas i nytt fönster. som visar vilka parkeringsplatser som påverkas, hur många platser som försvinner, var det skapas nya platser och hur de nya platserna kommer att regleras.

Tips!

Med hjälp av vår digitala parkeringskarta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du enkelt se var det finns parkeringsmöjligheter i centrala Katrineholm redan idag.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0150-570 00

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.