Vasaparkeringen stängs av 24/9

I samband med att byggnationen av parkeringshuset startar stänger vi av Vasaparkeringen vid Storgatan den 24/9. Det nya parkeringshuset beräknas stå färdigt till sommaren 2020.

Karta som visar Vasaparkeringen som stängs av

Så här påverkas tillgången till parkeringsplatser under ombyggnationen

• 117 parkeringsplatser försvinner i samband med byggnationen.
  • Vi har sedan tidigare skapat 184 nya parkeringsplatser i centrala Katrineholm - alla inom en radie på 600 meter från Resecentrum. För att tillgängliggöra fler allmänna parkeringsplatser för kortare besök, handel samt pendlare har vi dessutom reglerat om en del av kommunens nya och befintliga parkeringar.

Tips!

Mer om parkeringshuset

Under hösten 2019 påbörjas byggnationen av det tre plan höga parkeringshuset på den norra sidan av järnvägen. Parkeringshuset vid järnvägsstationen kommer rymma 237 bilar vilket är 120 fler än dagens parkeringsyta kan erbjuda. Parkeringshuset kommer även att ha utrymme för 40 cyklar.

Byggherre är KFAB och entreprenör är Tegelstaden Bygg AB. Parkeringsavgiften är idag ännu inte fastställd – men den ska hållas så låg som möjligt.

Kundtjänst

Samhällsbyggnadsförvaltning

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.