/

Publicerad:

Idrottsungdomar julstädar Katrineholm under andra avent

På söndag den 6 december kommer närmare 90 idrottsungdomar från tre olika idrottsföreningar att julstäda i Katrineholms kommun. Det här ger ungdomarna möjlighet att hjälpa till att hålla Katrineholm skräpfritt samtidigt som de får ersättning till klubbkassan.

Ungdomar plockar skräp på ett torg och intill en stor julgran. Foto: Städa Sverige

Ungdomar plockar skräp på ett torg och intill en stor julgran. Foto: Städa Sverige

Nytt samarbete möjliggör julstädningen

Julstädningen sker genom ett samarbete mellan Katrineholms kommun, Städa Sverige Länk till annan webbplats. och Mirec Recycling Solution Länk till annan webbplats.. Städningen är ett led i Katrineholms kommuns nya handlingsplan mot nedskräpning.

– Den här julstädningen är positiv på flera olika sätt. Dels stöttar vi våra idrottsföreningar ekonomiskt, utbildar och skapar en medvetenhet om nedskräpning. Dels blir vår närmiljö städad och fin, säger Linda Aldebert, miljöstrateg och kommunekolog på Katrineholms kommun.

Samarbetet för miljön är nytt för i år, men förhoppningen är att det blir långsiktigt.

– Vi hoppas på att fortsätta samarbetet med Städa Sverige och idrottsföreningarna även under nästa år, och hoppas då att fler aktörer i Katrineholm går in och hjälper till så att fler föreningar kan delta. Vi vill särskilt tacka Mirec Recycling Solutions i Katrineholm som har hjälpt till så att fler föreningar kan delta och tjäna pengar till klubbkassan, samtidigt som de bidrar till en bättre miljö, avslutar Linda Aldebert.

Föreningar som deltar

Miljöhjältarna som deltar kommer från DFK Värmbol F09/10/11, Valla IF U 2012-2009 och Katrineholms SK P06. Städningen kommer att starta klockan 10 den 6 december och pågår i cirka tre timmar.

Här städar vi

Julstädningen sker utmed gång- och cykelbanor samt trottoarer i centrala Katrineholm, Valla och området runt Värmbol IP och mot Scaniarondellen och Nordanåsbron.

Håll utkik i sociala medier

Följ gärna ungdomarnas städning via hashtaggen #städasverige på Instagram Länk till annan webbplats..

Städningen är coronaanpassad och deltagarna städar i grupper med färre om åtta personer och utan gemensam större samling.

Kontakt

Miljöstrateg/kommunekolog

Linda Aldebert

Telefon: 0150-568 25, 0150-570 00 (växel)

Besök: Trädgårdsgatan 1, Katrineholm