Nu öppnar parkeringshuset Loket

Idag klockan 11 slog det nya parkeringshuset Loket upp portarna för parkeringssugna katrineholmare.

Syntolkning: Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) kör ut kommunens elbil från P-huset Loket tillsammans med kommunstyrelsens vice ordförande Christer Sundqvist (M). Till höger i bild: Roger Ljunggren (styrelseordförande KFAB) och Marcus Gerdåker (Tegelstaden). Foto: Josefine Karlsson

Parkeringshuset Loket erbjuder nya, trygga och förbättrade möjligheter för bland annat pendlare att parkera nära Resecentrum. Det nya parkeringshuset hittar du på Postgatan 6 (vid järnvägsstationen) i Katrineholm. Parkeringshuset har plats för 237 bilar och vid parkeringshusets entré hittar du även Katrineholms andra låsta cykelgarage, med plats för 44 cyklar.

– Det här är en riktigt bra satsning för alla pendlare och för Katrineholm som pendlingsort. Katrineholm växer och utvecklas så det knakar, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

Snabba fakta P-hus Loket

Antal parkeringsplatser: 237.
Kostnad betalautomat: 8 kronor per timme. 70 kronor per dygn.
Kostnad månadsabonnemang: 500 kronor per månad.
Öppettider: parkeringshuset är öppet alla dagar mellan klockan 05.30 till 21:30.
Kameraövervakning: parkeringshuset är kameraövervakat på in- och utsidan.
Boka plats: du kan förboka din plats via vårt digitala parkeringssystem. Länk till annan webbplats.

Så här fungerar det

Vid infart: checka in dig med ditt betal- eller bensinkort. Bommen och porten
öppnas. Kör in och parkera.

Vid utfart: kör fram mot porten som öppnar sig automatiskt. Kör fram till
betalautomaten. Betala för parkerad tid med samma kort som vid infart. Bommen
öppnas. Kör ut.

Vid månadsabonnemang: här köper du ditt månadsabonnemang Länk till annan webbplats.
Kameror läser av ditt registreringsnummer vid in- och utfart, och bom och port öppnas
automatiskt. Du får även en QR-kod via din mejl som du visar upp vid betalautomaten
om kameran inte kan läsa av ditt registreringsnummer.

Komma in i parkeringshuset: normalt är portarna till parkeringshuset
stängda. Du kommer in i parkeringshuset via sidodörrarna. Koden är 00 + de 4
sista siffrorna i ditt kortnummer (om du checkat in med betalkort). Har du
månadsabonnemang scannar du din QR-kod. Se instruktion vid sidodörrarna.

100 dedikerade parkeringar till centrumhandeln

Ytterligare en positiv parkeringsnyhet är att centrum får cirka 100 stycken dedikerade parkeringsplatser till handeln. Det här genom att parkeringsplatserna vid Fabriksgatan/Trädgårdsgatan (nära McDonalds) regleras om från 24 timmar till 2-4 timmar. Utöver parkeringshusets 237 platser finns det cirka 220 parkeringsplatser för pendlare i centrala Katrineholm.

Infrastrukturchef

Johnny Ljung