211 nya lägenheter i centrala Katrineholm

Katrineholm växer med 211 centrala hyresrätter. Hökerum Bygg räknar med att påbörja bygget sommaren 2021.

- Vi sätter solceller på taken och installerar en bergvärmepump samt FTX-ventilation för att få ner energibehovet, säger Johan Lind VD Hökerum Bygg. Från vänster Johan Lind, Göran Dahlström, Stefan Jansson chef samhällsbyggnadsförvaltningen och Christer Sundqvist.

I Kvarteret Hämplingen bredvid Sandbäcksskolan, bygger Hökerum Bygg 211 nya bostäder. Det blir en mix av ettor, tvåor och treor.

- Det här är den största satsningen på hyresrätter sedan 60-talet i Katrineholm. Med det här projektet har vi mer än 800 bostäder klara för inflyttning de närmaste åren. Ser vi det i ett något längre perspektiv har vi drygt 1700 bostäder på gång i Katrineholm, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

- Nu har vi en bra mix av nyproducerade bostäder i Katrineholm. Hyres- och bostadsrätter samt villor. Det finns en bostad för alla tider i livet som passar de flesta, säger Christer Sundqvist (M) kommunstyrelsens vice ordförande.

Projektet i kvarteret Hämplingen har ett godkänt bygglov och därmed kan byggnationen starta redan inom några månader. Tre av husen kommer att vara relativt höga med åtta respektive tio våningar, medan det fjärde blir en lägre byggnad med tre våningar. Lägenheterna som byggs blir en mix mellan ettor, tvåor och treor, med en övervikt på treor.

Läs Hökerum Byggs pressmeddelande här Länk till annan webbplats.

Kvarteret Hämplingen mellan Fortunagatan och Fågelgatan består av fyra huskroppar med omkringliggande trädgård och parkeringar. Den låga byggnaden med sex lägenheter, kommer att vara ett LSS boende.