/

Publicerad:

Vi släcker – gör du?

Idag lördag den 27 mars klockan 20.30 till 21.30 är det dags för Earth Hour – världens största klimatmanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över. Självklart deltar Katrineholms kommun i klimatmanifestationen.

Vi släcker - gör du?

Klockan 20.30 den 27 mars släcker hundratals miljoner människor ljuset under en timme. Att släcka är en symbolhandling för klimatet. I Katrineholm släcker Katrineholms kommun tillsammans med Tekniska verken och KFAB vid stadshuset Gröna Kulle, Stadsparken och omkringliggande kvarter, samt kraftvärmeverket i Katrineholm.

Var med och släck du med!

Var med och gör skillnad för vår planet!

Som en del i Earth Hour 2021 kan du göra stor skillnad för planeten genom små och stora förändringar i din vardag. WWF har tagit fram 50 konkreta förändringar, allt från att sätta lock på kastrullen till att återvinna dina batterier. En droppe vatten räddar inte en torkad savann, men flera droppar bildar ett regn. Och ju fler vi blir, desto snabbare går det. Är du med?

Här hittar du tips på förändringar du kan göra i din vardag. Länk till annan webbplats.

Om Earth Hour

2007 grundade Världsnaturfonden WWF en enkel symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den symboliska nedsläckningen i stad efter stad, hus efter hus, rum efter rum finns fortfarande kvar, men Earth Hour har blivit mycket mer än så. Earth Hour 2021 infaller den 27 mars kl 20.30-21.30.

Läs mer om vårt klimatarbete

Här kan du läsa mer om vårt klimatarbete och hur vi arbetar med Agenda 2030 och hållbar utveckling i Katrineholms kommun.

Kontakt

Miljöstrateg/kommunekolog

Linda Aldebert

Telefon: 0150-568 25, 0150-570 00 (växel)

Besök: Trädgårdsgatan 1, Katrineholm