/

Publicerad:

VM i Disco och Disco Freestyle till Katrineholm

I fyra dagar under hösten 2022 kommer Katrineholm svämmas över av glitter, glamour och dans. 2 500 dansare från cirka 25 länder gör upp om VM-titlar i disco- och disco freestyledans i Duveholmshallen.

Louise Magnusson VD +Katrineholm, Knut Säborg ordförande för KSD Eventförening och Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande presenterade idag att Katrineholm blir värd för VM i Disco och Disco Freestyle 2022.

Louise Magnusson VD +Katrineholm, Knut Säborg ordförande för KSD Eventförening och Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande presenterade idag att Katrineholm blir värd för VM i Disco och Disco Freestyle 2022

Ungefär 2500 dansare med anhöriga och tränare väntas komma till Katrineholm och tävla torsdag 15 – söndag 18 september 2022. Totalt uppemot 5000 personer som ska bo, äta och njuta av Katrineholm och dans i fyra dagar.

Arrangören av VM i disco är KSD Eventförening med ordförande Knut Säborg. Knut Säborg har tidigare anordnat flera EM och VM. Nu är det dags för Katrineholm att vara värdstad. Han tror på ett rekordstort deltagande eftersom inga mästerskap arrangerats sedan 2019.

- Katrineholm och Sportcentrum är en idealisk plats för Dans-VM. Stadens geografiska läge gör att det är lätt att ta sig hit från världens alla hörn. Jag har arrangerat flera danstävlingar i Duveholmshallen och vet att hallen har alla kvalitéer för att arrangera ett VM, säger Knut Säborg.

- VM i disco 2022 i Katrineholm blir jättekul och spännande. Det här är det största evenemang som Katrineholm fått chansen att få vara del av. Jag ser fram emot att uppleva fyra dagars dansfest i Katrineholm med människor från nästan hela världen. Dessutom ger det här evenemanget en extra boost till det lokala näringslivet, säger Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande.

VM 2022 Disco och Disco Freestyle – Katrineholm
Dansarna gör upp om guldet i flera klasser och åldrar även om de officiella titlarna utses i junior och vuxenklassen.
De tävlande är i åldern 7 – 30+. Deltagarna kommer att var Minikids , junior 1 och junior

IDO, International Dance Organisation är världsförbundet som har tilldelat KSD Eventförening mästerskapet.

Det svenska landslaget som nationellt tävlar i Sveriges Dansorganisation, har många talanger och förväntningarna inför VM-2022 är stora.

Kontakt:
Knut Säborg, ordförande KSD Eventförening
Telefon: 072 – 366 85 85

Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070 – 665 28 22