/

Publicerad:

Halvtidsresultat för Katrineholm

Efter varje val tar Katrineholms kommun fram en plan för vad som är viktigast att satsa på under de kommande fyra åren. Nu i halvtid berättar vi om de mål och uppdrag som vi jobbar mot och hur långt vi har kommit.

Anna Marnell verksamhetscontroller i Katrineholms kommun, bläddrar i Attraktion & livskvalitet – Kommunplan 2019 - 2022.

Anna Marnell verksamhetscontroller i Katrineholms kommun, bläddrar i Attraktion & livskvalitet – Kommunplan 2019 - 2022.

Politiker ger löften, du väljer politiker. De nyvalda politikerna tar fram en fyraårig plan för Katrineholm. I januari 2019 fastställde kommunfullmäktige den övergripande inriktningsstrategin Attraktion & livskvalitet – Kommunplan 2019 - 2022. Nu är det dags att summera de första två årens arbete.

- Så här långt är resultaten otroligt imponerande, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

- Det är inte så vanligt att kommuner har en kommunplan med mål som sträcker sig över en hel mandatperiod. I Katrineholm infördes det 2010 och har använts framgångsrikt sedan dess. Kommunplanen är ett av de viktigaste demokratiska instrumenten för den politiska mål- och resultatstyrningen. Genom kommunplanen och halvtidsuppföljningen av den, får medborgarna en tydlig bild hur politikerna tar sig an sitt fyraåriga uppdrag från väljarna, säger Anna Marnell, verksamhetscontroller.

- I kommunplanen syns bara det som driver utvecklingen av kommunen. Nya skolor, säkrare trafikmiljö med mera. Det som inte syns, och som vi i majoriteten är mest imponerade av, är hur medarbetare har tagit sig an sin vardag. En vardag som helt vändes upp och ner för drygt ett år sedan. Pandemin skapade oro och ingenting var sig likt. Vi är otroligt imponerade av hur den kommunala organisationen har ställt om och hanterat de ansträngningar den utsatts för och fortfarande hanterar, säger Göran Dahlström (S) och Christer Sundqvist (M) kommunstyrelsens vice ordförande.

Halvtidsresultatet Pdf, 432.6 kB.
Kort presentation av halvtidsresultatet Pdf, 354.5 kB.