/

Publicerad:

Dags för sommarlov 2022!

Nu är sommaren här och vi har flera tips på vad du kan göra! Kanske vill du gå på konstverkstad eller testa en ny sport?

Upptäck lustfyllda platser i Katrineholm tillsammans med Hittaut eller prova på något du aldrig gjort förut som en del i Hälsoåret 2022. Det finns massor att göra, hela sommaren!

Tillsammans med föreningslivet och näringslivet har vi skapat en fantastisk sommar, på hemmaplan, med massor av äventyr. Vi kommer att tipsa om flera aktiviteter i sommarlovsfoldern – den får du i skolan. Du kan också surfa in på vår eventkalender Länk till annan webbplats. - där hittar du aktiviteter som Lyckliga Gatorna och föreningar hittar på.

Några snabba tips

Här har vi samlat några fler aktiviteter utöver vad som finns i eventkalendern.

Vattenäventyr i simhallen

Vill du åka och bada på lovet? Kom till simhallen och testa vårt äventyrsbad, hopptorn eller ta en paus i vår bubbelpool. Simhallen hittar du i Duveholmshallen. Här finns en 25-metersbassäng med åtta banor, hoppbassäng, bubbelpool, undervisningsbassäng, äventyrsbad och kafeteria. Under sommarlovet har vi andra öppettider simhallen än vanligt. Information om öppettider, lån av skåp, entrépris och årskort hittar du på vår sida för simhallen.

Åk skridskor på sommarlovet!

Vi har isarenan och ishallen öppna nästan varje dag för allmänhetens åkning - välkommen in i kylan i Kronfågel Isarena och Kronfågel Ishall. Ta med dina kompisar, på med hjälmen och skridskorna och klä dig varmt. Behöver du låna skridskor och hjälm? Inga problem – det lånar du enkelt av Fritidsbanken! Tider för allmänhetens åkning hittar du på vår sida om skridskoåkning.

Hyr en lokal för sommarkul!

Visste du att vi har massor av lokaler du kan hyra för idrott, kultur och annat skoj? Kanske vill du spela en boulematch med dina kompisar, göra ett framträdande för din familj eller prova på badminton på ditt kalas? Vill du hyra en lokal för en aktivitet gör du det i vårt bokningsverktyg - där hittar du lediga tider och information om hur du bokar och betalar ditt besök. Surfa in på vår sida om lokaler för att komma till bokningsverktyget.

Hitta en ny förening

Visste du att det finns cirka 200 föreningar och studieförbund i Katrineholms kommun? De har aktiviteter inom allt från idrott till kultur. Det tycker vi är superhäftigt! På vår sida om och för föreningar hittar du en länk till vårt föreningsregister - där kan du se vilka föreningar som finns, vilken typ av verksamhet de har och hur du kan kontakta dem. Kanske upptäcker du ett nytt intresse eller träffar nya kompisar som gillar samma sak som du? Ha en härlig sommar!

Låna sportprylar med Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar. Perfekt för sommarens alla äventyr! I sommar kommer vi dessutom finnas på två platser och låna ut sportprylar, vi ses på Stortorget eller vid Djulö!

Upptäck Katrineholms natur

I naturkartan.se/katrineholm Länk till annan webbplats. hittar du massvis med tips på naturnära upplevelser, så som vandringsleder, badplatser, friluftsområden, lekplatser, vindskydd med mera. Vi har också utegym, discgolfbana och hinderbana. Vilket blir ditt nästa äventyr?

Kolla in visitkatrineholm

Vår turistinformation har också spännande tips om härliga aktiviteter för sommaren, kolla in deras sajt, besök dem eller följ dem i sociala medier Länk till annan webbplats. - så får du garanterat inte tråkigt!

Glad sommar!