/

Publicerad:

Ett höstlov fyllt av aktiviteter!

Vecka 44 är det höstlov för barn och unga i Katrineholms kommun. Här kommer tips på aktiviteter att vara med på. Kanske vill du skapa konst, åka skridskor eller bada i simhallen?

Ett barn leker i simhallen.

Foto: Hanna Maxstad

Hitta aktiviteter att vara med på

För oss är det viktigt att alla barn och unga i Katrineholms kommun ska ha ett fint och händelserikt lov. Vi har därför samlat ihop lovaktiviteter i en folder som delas ut till skolorna. För dig som vill ta del av lovtips digitalt så finns de även i vår evenemangskalender. Länk till annan webbplats.

Några av lovaktiviteterna

Här ser du några av alla aktiviteter som erbjuds under höstlovet.

Sagolördag på flera språk

På lördag den 29 oktober klockan 11 kan du komma till Bubblan i Kulturhuset Ängeln och lyssna på sagor på svenska, arabiska och somaliska.

Konsert och workshop inom satsningen Katrineholm läser

Lässatsningen Katrineholm läser bjuder på lördag 29 oktober in till familjekonserten "Folk - dikter och toner om personer" med Britta Persson och band. En av böckerna i Katrineholm läser är "Furan" av Lisen Adbåge, som tillsammans med Emma Adbåge har skrivit texter till de sånger som Britta Persson framför. Konserten är klockan 13 på Turbinen.

Författaren Lisen Adbåge kommer även på besök till Kulturhuset Ängeln på onsdag den 2 november och håller i en workshop där barnen får skapa porträtt av sig själva som träd.

Båda evenemangen är gratis men plats behöver bokas, läs mer i evenemangskalendern.

Träffa Viola Lindell från Lego Masters

Viola Lindell var med i Lego Masters 2021. Hon älskar att bygga i lego och skapar mycket i färg med olika stämningar och gärna knasigt. På onsdag den 2 november klockan 13-16 kommer hon till Kulturhuset Ängeln och delar med sig av sina bästa byggtips samtidigt som alla besökare får vara med och bygga lego.

Viola Lindell står framför ett stort legobygge.

Viola Lindell från Lego Masters.

Tillsammans på isen

Kom och åk skridskor och lek på isen med oss. På plats träffar du Kronfågel, Lyckliga Gatorna och våra isföreningar. Har du inte skridskor och hjälm? Det kan du låna hos Fritidsbanken. Tillsammans på isen bjuder på mat och dryck. Torsdag 3 november klockan 13.30-15.30 i Kronfågel Isarena, Backavallen.

Tom Tits, discobowling och aktiviteter i kransorterna med Lyckliga Gatorna

Lyckliga Gatorna arrangerar flera aktiviteter under höstlovet. De erbjuder en resa till Tom Tits Experiment i Södertälje och en eftermiddag med discobowling och pannkakor i Duveholmshallen. Utöver det har de även aktiviteter i kransorterna nästan varje lovdag.

Boda Borg, femkamp och open stage med Perrongen

För de något äldre ungdomarna arrangerar Perrongen en resa till Boda Borg. De har även flera aktiviteter på Perrongen som femkamp, tårtbakning och open stage.

Några sista snabba tips

Här har vi samlat några fler aktiviteter utöver vad som finns i eventkalendern.

Vattenäventyr i simhallen

Vill du åka och bada på lovet? Kom till simhallen och testa vårt äventyrsbad, hopptorn eller ta en paus i vår bubbelpool. Simhallen hittar du i Duveholmshallen. Här finns en 25-metersbassäng med åtta banor, hoppbassäng, bubbelpool, undervisningsbassäng, äventyrsbad och kafeteria. Information om öppettider, lån av skåp, entrépris och årskort hittar du på vår sida för simhallen. Länk till annan webbplats.

Åk skridskor på lovet!

Vi har öppet för allmänhetens åkning nästan varje dag - välkommen in i kylan i Kronfågel Isarena och Kronfågel Ishall. Ta med dina kompisar, på med hjälmen och skridskorna och klä dig varmt. Behöver du låna skridskor och hjälm? Inga problem – det lånar du enkelt av Fritidsbanken Länk till annan webbplats.! Tider för allmänhetens åkning hittar du på vår sida om skridskoåkning. Länk till annan webbplats.

Hyr en lokal för lovaktiviteter!

Visste du att vi har massor av lokaler du kan hyra för idrott, kultur och annat skoj? Kanske vill du spela en boulematch med dina kompisar, göra ett framträdande för din familj eller prova på badminton på ditt kalas? Vill du hyra en lokal för en aktivitet gör du det i vårt bokningsverktyg - där hittar du lediga tider och information om hur du bokar och betalar ditt besök. Surfa in på vår sida om lokaler för att komma till bokningsverktyget. Länk till annan webbplats.

Hitta en ny förening

Visste du att det finns cirka 200 föreningar och studieförbund i Katrineholms kommun? De har aktiviteter inom allt från idrott till kultur. Det tycker vi är superhäftigt! På vår sida om och för föreningar hittar du en länk till vårt föreningsregister Länk till annan webbplats. - där kan du se vilka föreningar som finns, vilken typ av verksamhet de har och hur du kan kontakta dem. Kanske upptäcker du ett nytt intresse eller träffar nya kompisar som gillar samma sak som du?

Låna sportprylar med Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar. Länk till annan webbplats. Perfekt för höstens alla äventyr!

Upptäck Katrineholms natur

I naturkartan.se/katrineholmLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. hittar du massvis med tips på naturnära upplevelser, så som vandringsleder, friluftsområden, lekplatser, vindskydd med mera. Vi har också utegym, discgolfbana och hinderbana. Vilket blir ditt nästa äventyr?

Kolla in visitkatrineholm

Vår turistinformation har också spännande tips om härliga aktiviteter, kolla in deras sajt, besök dem eller följ dem i sociala medierLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. - så får du garanterat inte tråkigt!

Ha ett fint lov och en härlig höst!

Ett barn och en vuxen är i skogen och dricker ur en varsin mugg.
Foto: Hanna Maxstad