/

Anhörigstöd till person med beroende & problem

Vi erbjuder stöd för dig som anhörig till någon med alkohol-, spel- och drogberoende.

Stöd till dig som är anhörig till en person med beroende

Runt varje person med alkohol eller drogberoende finns fyra till fem personer som får sin livskvalitet försämrad på grund av en annan människas bruk av alkohol och droger. Det betyder att ungefär fem miljoner människor i Sverige är anhörig eller närstående till någon som är beroende och en miljon av dessa är barn som växer upp med en förälder som dricker för mycket.

Som vuxen anhörig kan du vända dig till Mercurs öppenvård och få stöd. Mercur erbjuder stöd till dig som vuxit upp i ett hem med en annan persons missbruk eller på annat sätt drabbats av en annan persons missbruk. Du kan också vända dig dit om du har en anhörig som har ett spelberoende.

Stödprogrammet bygger på erfarenheter från Al-anon (Alcoholic Anonymous Family groups), KBT (kognitiv beteendeterapi) samt kommunikationsfärdigheter genom CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training).

Anhörigprogram den 28-30 juni

Tider:
Fredag 28 juni 2019, klockan 17-20.
Lördag och söndag 29-30 juni 2019, klockan 09-17.

Plats: Mercurs lokaler på Friggagatan 5, Katrineholm, gamla karossens område. OBS! Lokalen är inte handikappanpassad.

För deltagande i programmet eller om du har ytterligare frågor, vänligen kontakta Jessica Carlson senast 24 juni 2019.

mejl: jessica.carlson@katrineholm.se
Telefon: 072-247 45 57

Vill du veta mer om spelberoende och anhörigstöd?

Riksorganisationen Spelberoendegruppen är en ideell riksorganisation som finns till för att hjälpa spelberoende och anhöriga. Du kan läsa mer om spelberoendegruppen och vilket stöd de erbjuder för anhöriga på deras hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Anhörigterapeut

Jessica Carlson

Telefon: 072-247 45 57