/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

En affisch av konstnären Anna Mantzaris föreställande en figur som går på en strand bärandes på ett paraply och en blombukett

Anna Mantzaris

Not Enough

15 oktober–26 november

Anna Mantzaris (född 1986) är bland annat utbildad vid Högskolan i Volda, Norge, och har en masterexamen från Royal Collage of Art i London. Hennes kortfilmer har vunnit många priser världen över och hon har även arbetat som animatör under produktionen av Wes Andersons film Isle of Dogs. Efter att ha verkat från London i några år så bor och arbetar hon idag i Stockholm.

Att betrakta andra människors beteende kan vara en smärtsam spegel att titta i. Trots att vi kan gå runt i en föreställning av att vi är unika så finns det vissa saker som förenar oss. Till exempel osäkerheten kring hur vi ska bemästra livet, självömkan som följer vid vardagens motgångar och en fåfäng vilja av att bli omtyckt. Dessa delar av det mänskliga är något som filmaren och animatören Anna Mantzaris intresserar sig för och fångar i sina karaktärer och stop motion-filmer. I Katrineholms konsthall presenteras några av Mantzaris filmer tillsammans med olika karaktärer och scenografier. Kulisserna är uppbyggda för att filmas från en vinkel och där baksidan normalt annars aldrig får synas. Genom att presentera dem i sin helhet visar vi upp det otroliga hantverk som ligger bakom.

Kommande utställningar

Vintersalong 2021 är upphängd i konsthallen. Många olika konstverk i olika tekniker.

Vintersalong 2022

10 december–20 januari

Konstverk av Jesper Thour föreställande tigrar och apor.

Jesper Thour

4 februari–18 mars

Visning av konsten

I samband med utställningarna i konsthallen arrangerar vi flera öppna visningar och aktiviteter. I evenemangskalendern Länk till annan webbplats. lägger vi in alla kommande evenemang.

Vill du boka en egen visning? Mejla kultur@katrineholm.se.

Visningar är gratis för kommunal verksamhet, föreningar och skolor i Katrineholms kommun. Privatpersoner och företag betalar en summa. Privatpersoner betalar 80 kronor per person och betalningen sker i informationsdisken på Kulturhuset Ängeln. Företag betalar 600 kronor för en visning dagtid och 1 200 kronor kvällar och helger och betalningen sker via faktura.

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?

Lämna följande fält tomt

Tidigare utställningar

I Katrineholms konsthall har vi sett måleri, fotografi, skulptur och ljudkonst. Är du nyfiken på vilka utställningar vi haft kan du kolla in listan på tidigare utställningar.

Öppettider Kulturhuset Ängeln

Måndag–fredag klockan 9–18
Lördag klockan 10–16

Avvikande öppettider
Måndag 12 december klockan 11-18

Kontakt

Konstsamordnare - offentlig konst och samling

Sofia Lycke

Telefon: 0150-569 77

Konstintendent - utställningar och projekt

Gustav Person

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog - visningar och verkstad

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44