/

Ishallen & isarenan

På Backavallen kan uppleva curling, allmänhetens åkning, hockey, konståkning och bandy i Kronfågel ishall och i vår nybyggda Kronfågel isarena.

Skridskoåkning för allmänheten

Vi har öppet för allmänhetens åkning i Kronfågel isarena och Kronfågel ishall som finns på Backavallen, Prins Bertils gata 1 Länk till annan webbplats..

Isarenan (Ingång från Prins Bertils gata):

Vecka 3 (17-23 januari)
Måndag klockan 14.30-17 åkning utan klubba närmast entrén och med klubba på bortre planhalva och 20.15-22 åkning med klubba närmast entrén
Tisdag klockan 14.30-16 åkning utan klubba
Onsdag klockan 19.45-21.30 åkning med klubba
Fredag klockan 14.30-17 åkning med klubba närmast entrén och utan klubba på bortre planhalva
Lördag klockan 10-13 åkning utan klubba och 16-18 åkning utan klubba närmast entrén och med klubba på bortre planhalva
Söndag klockan 13.15-15.30 åkning utan klubba närmast entrén och med klubba på bortre planhalva

Vecka 4 (24-30 januari)
Måndag klockan 14.30-17 åkning med klubba närmast entrén och utan klubba på bortre planhalva och 20.15-22 åkning utan klubba närmast entrén
Tisdag klockan 14.30-16 åkning utan klubba
Onsdag klockan 14.30-16 åkning med klubba och klockan 19.45-22 åkning utan klubba
Fredag klockan 14.30-17.30 åkning med klubba närmast entrén och utan klubba på bortre planhalva
Söndag klockan 18-19 åkning med klubba

Ishallen (ingång från Västgötagatan):

Vecka 3 (17-23 januari)
Onsdag klockan 14-16.15 åkning utan klubba
Fredag klockan 18.45-21 åkning med klubba
Lördag klockan 10.15-13 åkning med klubba
Söndag klockan 10-12 åkning med klubba och 12-14 åkning utan klubba

Vecka 4 (24-30 januari)
Fredag klockan 18.45-21.30 åkning med klubba

Allmänhetens åkning är inte öppen för föreningsverksamhet. Föreningar är välkomna att boka tid via Lokalbokningen för att hyra isytor för skridskoåkning.

Denna sida uppdateras löpande under säsongen, senast ändrad 2022-01-20.

Allmänna råd & rekommendationer

Ska du hyra eller besöka våra lokaler? Då måste du följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer för att förhindra smittspridning av corona/covid-19. Som arrangör är det ditt ansvar att bedöma om du kan genomföra ditt evenemang eller om du behöver avboka det. Väljer du att ställa in din aktivitet måste du avboka lokalen – det sker inte automatiskt. Katrineholms kommun kommer 23 december - 31 januari inte att debitera någon avgift vid eventuell avbokning.

Just nu rekommenderar Folkhälsomyndigheten följande:

 • Undvik trängsel. Var inte där många andra människor samlas.
 • På mässor, i affärer och gallerior, lokaler för kultur eller idrott och andra aktiviteter är det krav på 10 kvadratmeter per person. I Katrineholms kommun innebär det till exempel att vi bara kan ta in ett visst antal besökare i simhallen och konsthallen. Det kan bli så att du inte får komma in i lokalen om det är för många människor där.
 • Om det är möjligt, arrangera inte cuper och läger inomhus.
 • Föreningsaktiviteter med träningar, övningar, matcher, föreställningar och tävlingar ska fortsätta som vanligt om alla deltagare är symtomfria.
 • Vid evenemang inomhus ska alla gäster sitta ner om det är fler 20 personer. Oavsett om gästerna har vaccinationsbevis. Maxantal är 500 personer. Det ska vara 1 meter mellan sällskapen och max 8 personer i ett sällskap. Om det är fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis.
 • Hyr en privatperson en lokal för en aktivitet får det bara vara 20 personer där.

Denna samt mer information finns på Folkhälsomyndighetens webbsida Länk till annan webbplats..

Har du frågor?

Hör av dig till lokalbokningen eller kultur@katrineholm.se beroende på hur du bokat lokal hos oss. Läs mer om kommunens arbete med corona/covid-19.

Energieffektiv mötesplats

Kronfågel isarena och Kronfågel ishall är hem åt Katrineholms många olika issporter, till exempel konståkning, långfärdsskridskor inomhus, curling, ishockey, hastighetsåkning, bandy och allmänhetens åkning.

Värmeåtervinning i fokus - i kylan

Med generöst läktarutrymme och ett effektivt kylsystem är den nybyggda isarenan en anläggning av mycket hög klass med energieffektiva lösningar. Vi återanvänder värmen för uppvärmning av omklädningsrum, garage, toaletter, läggvatten och tappvarmvatten.

I ishallen använder vi en teknik med koldioxid, både som köldbärare och i kompressordrift för nedkylning av isytan. Överskottsvärmen används även här till uppvärmning av utrymmen beskrivet omklädningsrum, garage, toaletter, läggvatten och tappvarmvatten. Det effektiva kylsystemet gör att ishallen sparar mer energi än andra liknande ishallar i Sverige.

Mellan isarenan och ishallen finns också ett nybyggt servicehus. Huset värms upp av överskottsvärmen från isarenan. Här finns:

 • sex omklädningsrum - två med bastu
 • två domarrum
 • spelargång under tak
 • sliprum för skridskoslipning
 • tvättstuga
 • mötesrum
 • verkstad
 • personalutrymmen/vaktmästeri
 • omklädningsrum anpassade för personer med funktionsvariation

Kontakt

Vaktmästare

Telefon: 0150-572 54