/

Sommarkurs inom vård och omsorg 2023

Vill du prova på ett framtidsyrke där det finns stora möjligheter till arbete efter gymnasiet? Då kan du som slutar årskurs 8 söka vår sommarkurs.

Kursen arrangeras av vård- och omsorgsförvaltningen och vård- och omsorgsprogrammet på KTC (Katrineholms Tekniska College).


Under kursen får du prova hur det är att arbeta inom vård och omsorg där du är till nytta och glädje för andra människor. Vi hoppas även att det kan vara en vägledning inför ditt gymnasieval.


Vad innehåller kursen?

Det finns många olika arbetsuppgifter inom vård och omsorg, till exempel personlig omvårdnad, hjälp vid måltider, promenader eller samvaro med de boende.

Kursen är totalt fem dagar, sex timmar per dag, sista dagen är halvdag. Tre dagar teori och två dagar praktik. Teoridagarna innefattar också praktiska övningar.

Tillsammans med en handledare får du sedan vara med i arbetet inom funktionsstöd, eller äldreomsorgen (särskilt boende, servicehus, hemtjänst).

När hålls kursen?

Sommarkursen genomförs under två perioder och pågår under följande dagar 2023:

  • Grupp 1: Teori den 12, 13 och 21 juni. Praktik den 14 och 15 juni.
  • Grupp 2: Teori den 14, 15 och 21 juni. Praktik den 19 och 20 juni.

Vilken ersättning får jag?

Du får ett stipendium på 180 kronor per dag. Under teoridagarna bjuder vi dig på lunch. Du är försäkrad under lektions- och arbetstid och även under vägen till och från kursen.

Hur och när ansöker jag?

Ansökan är nu stängd för år 2023.

Du som har ansökt får besked om du kommit med på kursen senast den 30 april 2023.

Kontakt