/

Katrineholms konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Bilden föreställer tre personer med svarta masker i en skog. Ett djur ligger i knät på en av personerna. I bakgrunden ses bland annat personer med vita masker samt länsstyrelsen Norrbottens vapensköld.

Vi skriker inte i skogen
Anders Sunna

16 mars–17 maj

Konstnären Anders Sunna (f. 1985) kommer från en skogsrenskötande familj i Kieksiäisvaara, Sápmi (Norrbotten). I sin praktik utforskar Sunna olika format och uttryck som verktyg för politisk aktivism och satir. Hans verk förmedlar berättelser om förtryck och våld mot det samiska folket. Mer specifikt skildrar de Sunnas egen historia och familjens femtioåriga kamp för att skydda och försvara renskötseln och sina förfäders kultur och levnadssätt. Konstnärens målningar, graffiti, skulpturer och installationer vittnar om statligt makt- och maktmissbruk, kolonisering av mark, exploatering av naturresurser, tvångsförflyttning och förtryck.

Kommande utställningar

Konstverk av konstnärerna Linnea Rygaard & Alexander Tallén

Linnea Rygaard & Alexander Tallén
So Close, Yet So Far

1 juni–24 augusti

Bild från filmen  Járnbrautarmálið / A Railway Case av Eva Rocco Kenell

Konstbiografen

31 augusti–
14 september

Visning av konsten

I samband med utställningarna i konsthallen arrangerar vi flera öppna visningar och aktiviteter. I evenemangskalendern Länk till annan webbplats. lägger vi in alla kommande evenemang.

Vill du boka en egen visning? Mejla kultur@katrineholm.se.

Visningar är gratis för kommunal verksamhet, föreningar och skolor i Katrineholms kommun. Privatpersoner och företag betalar en summa. Privatpersoner betalar 80 kronor per person och betalningen sker i informationsdisken på Kulturhuset Ängeln. Företag betalar 600 kronor för en visning dagtid och 1 200 kronor kvällar och helger och betalningen sker via faktura.

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?

Lämna följande fält tomt

Öppettider Kulturhuset Ängeln

September-maj

Måndag–fredag klockan 9–18
Lördag klockan 10–16

Juni-augusti

Måndag–fredag klockan 10–18
Lördag klockan 10–14

Avvikande öppettider våren 2024

  • Lördag 18 maj stängt
  • Onsdag 5 juni 9-16
  • Torsdag 6 juni stängt

Kontakt

Konstintendent – utställningar och projekt

Gustav Person

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog – visningar och verkstad

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44