/
/

Välkommen till Kulturskolan

Bildelever

Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.

På gång

I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som konserter, föreställningar, musikaler med mera.

Finns inga aktiva evenemang eller utställningar just nu på Kulturskolan

Aktuellt på Kulturskolan

Höstterminen startar måndagen den 24 augusti och vi önskar alla elever varmt välkomna tillbaka.

Nytt för hösten är att vi kommer köra igång Slöjd. Det känns väldigt roligt att få in ett ämne till.

Affe giraff - vår skolföreställning för körs under vecka 34 i Turbinen för alla årskurs 3:or.

Vi hälsar ochså alla hjärtligt välkomna till vår Prova-på-kväll den 26 augusti klockan 18.00 - 20.00

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

 • bild
 • musik
 • dans
 • gester
 • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.

Information från Kulturskolan om coronaviruset

Angående Covid-19

Många är drabbade på olika sätt vad gäller Covid-19. Kulturskolan håller öppet och försöker ha en så bra undervisning vi kan för våra elever.

Teater, dans, bild&form och musikal

Våra grupper i teater, dans, bild&form och musikal fortsätter som vanligt. Lektionerna kommer att anpassas så att risken att smittas blir så liten som möjligt. Är man frisk så är man välkommen men vid minsta antydan på symtom så stannar man hemma och meddelar sin lärare.

Musik - lektioner

Våra individuella lektioner i musik fortsätter som vanligt. Våra musikensembler ställs på paus efter påsklovet. Den som är hemma kan ändå få lektion. Det positiva är att vi kan ha lektioner via nätet och det är en ny men rolig utmaning för oss alla. Många av våra lärare har redan börjat och eleverna gillar det!
Alla våra elever har ett konto i Studyalong (www.studyalong.selänk till annan webbplats) med massor av möjligheter till rolig undervisning. Där finns nu också en ny funktion – en videochatt.

Logga in på kontot, ta kontakt med din lärare så kan ni tillsammans bestämma hur just din lektion ska se ut.

Så här loggar du som elev in:
Gå in på www.studyalong.se, skriv in ditt användarnamn & lösenord. Om du glömt dina inloggningsuppgifter kan man enkelt logga in med BankID - be dina föräldrar om hjälp.
När du kommit in på din sida går du till ditt IRum (ditt klassrum) här kommer du kunna se uppgifter som just din lärare skickat. Ett bra tips är att ladda ner appen Studyalong till din telefon - då får du snabbt ino och kan även här se dina tilldelade uppgifter. Lycka till! Om något krånglar hör av dig till din lärare så hjäper vi till så mycket vi kan.

Vi hoppas alla att det här väldigt speciella corona-tillståndet tar slut så fort som möjligt så att vi får ses tillsammans och skapa en massa roligt!

Alla måste ta ansvar för att förhindra att smitta sprids. Vi på Kulturskolan träffar många barn & unga i vår verksamhet både enskilt och i grupp. Om vi ser en risk för smittspridning så tar vi vårt ansvar för detta och kan komma att ställa in/ ändra upplägg på lektioner, evenemang eller andra sammankomster. Givetvis kontaktar vi er så ni är medvetna om det gäller just dig.

Här är några tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids:

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. I varje rum finns nu handsprit.
 • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
 • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.
 • En del barn tycker det är svårt att tvätta händerna så lång tid som behövs. Pröva då att sjunga visan Blinka lilla stjärna samtidigt som ni tvättar händerna. Det tar ungefär 30 sekunder. Under den tiden hinner de flesta händer bli rena. Du kan också be barnet att testa hur mycket lödder hen kan göra.

Kontakt

Samordnare, Kulturskolan

Lotta Asplund

Telefon: 0150-573 00