/

Kartor och geografisk information

 

Här nedan hittar du våra aktuella karttjänster och var du vänder dig om du vill ha hjälp med ritningar, situationsplaner med mera. Vi erbjuder även den webbaserade karttjänsten Katrineholmskartan. I den hittar du geografisk information inom kommunen.

Katrineholmskartan är en webbaserad karttjänst med information om Katrineholms kommun. Här kan du enkelt se var olika typer av service finns. Du använder kartans lagerfunktion för att hitta just det du söker.

Klicka på bilden för att öppna Katrineholmskartan Klicka på bilden för att öppna Katrineholmskartan

Det här hittar du i Katrineholmskartan

 • Kommunala parkeringsplatser (centrala Katrineholm)
 • Gällande detaljplaner: här får du information om vilken detaljplan som gäller var i kommunen, du kan även ladda ned den aktuella detaljplanen.
 • Situationsplan (enklare kartor över fastigheter)

Vi arbetar med att förbättra och lägga in ny information i kartan. Framöver kommer du bland annat ha möjlighet att se var det finns:

 • Kommunal service
 • Lediga tomter
 • Bibliotek
 • Badhus
 • Förskola och skola

Så här använder du Katrineholmskartan

Filmen ovanför visar hur du skriver ut en situationsplan. Tänk på att det är handläggaren för ditt bygglovsärende som avgör ifall det räcker med en situationsplan eller om det behövs en nybyggnadskarta.


Filmen ovanför visar hur du hämtar en detaljplan.


Kontakt

Behöver du hjälp eller har frågor om Katrineholmskartan? Vänd dig direkt till Kontaktcenter Länk till annan webbplats..

Besöksadress: Djulögatan 31 B, Katrineholm Länk till annan webbplats.
Mejl: kontaktcenter@katrineholm.se
Telefon: 0150-570 63

Öppet helgfria vardagar klockan 10-16.

Synpunkter och förbättringsförslag

Har du synpunkter på Katrineholmskartan eller vill lämna förbättringsförslag? Kontakta:
Jonatan Faijersson, GIS-samordnare
Mejl: jonatan.faijersson@katrineholm.se
Telefon: 0150-571 89

Bor du på Katrineholms soligaste adress? Solen är en miljövänlig och kostnadsfri energikälla. I Sverige har vi bra solförhållanden och i Katrineholm finns det potential för att installera solenergi på många tak som annars inte används till något. Solkartan hjälper dig som är villa- och fastighetsägare att bedöma potentialen för solenergi från ditt tak.

Klicka på bilden för att öppna Katrineholms solkarta Klicka på bilden för att öppna Katrineholms solkarta


Så här använder du solkartan

 • Kartan visar hur mycket solenergi ditt tak kan producera under ett år, och det gäller både el och värme från solen. Värdena utgår från den del av taket som är gynsamt för solenergi. Vanligtvis använder man inte hela takytan, utan bara den del som motsvarar husets behov.
 • Klicka på din byggnad så ser du potentialen för solel och solvärme (kWh) uträknat från schabloner. Färgskalan visar hur stor solinstrålningen är på olika delar av taket. Du har själv möjlighet att ändra storleken på installationerna genom att ändra ytan i informationsrutan.

Bra att tänka på

 • Det är bra att vara medveten om att det inte är några exakta värden som anges i solkartan. Beräknade värden baseras på höjdmodell och statistiska data.
 • Grundkartan baseras på 2012 års värden vilket innebär att nya byggnader som tillkommit efter 2012 inte finns med i solkartan.
 • Tänk på att alltid kontakta samhällsbyggnadsförvaltningen innan du påbörjar ditt projekt för att ta reda på om det krävs bygglov för att installera solceller.

Boka besök och kontakta oss

Du kan kontakta energi- och klimatrådgivningen över telefon eller mejl.

Telefon: 010-151 93 00
Mejl: energiradgivningkatrineholm@energikontor.se

Det går också att boka ett platsbesök till ditt hem eller din verksamhet. Energi- och klimatrådgivningen i Katrineholm kommun utförs av Energikontoret i MälardalenLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats..

Mer information

Behöver du hjälp med att ta fram ritningar eller situationsplaner i ett bygglovsärende? Vänd dig direkt till Kontaktcenter Länk till annan webbplats. som hjälper till med att ta fram ritningar och situationsplaner. De kan även hjälpa dig med att skanna in handlingar samt hjälpa till att ansöka i e-tjänsten för bygglov.

Besöksadress: Djulögatan 31 B, Katrineholm Länk till annan webbplats.
Mejl: kontaktcenter@katrineholm.se
Telefon: 0150-570 63

Öppet helgfria vardagar klockan 10-16.