/

Kommunens aktivitetsansvar (KAA) - stöd till unga mot studier & jobb

Vi erbjuder stöd och hjälp till unga som varken studerar eller jobbar, genom kommunens aktivitetetsansvar (KAA). Vår ambition är att alla unga ska ha möjlighet att utvecklas och nå sin fulla potential. Vi är även en hjälpande hand redan vid hög skolfrånvaro.

EU-flagga med texten: Medfinansieras av Europeiska unionen.
Elever i en korridor.
Foto: Hanna Maxstad

Om Kommunens aktivitetsansvar (KAA)

Kommunens aktivitetsansvar säkerställer att alla ungdomar som är 16-19 år, men inte går i skolan, får det stöd och de möjligheter de behöver för att ta nästa steg i livet. Oavsett om det gäller fortsatt utbildning, arbete eller annan sysselsättning, är vi här för att hjälpa. Vi stöttar även vid hög frånvaro i skolan.

Hur fungerar KAA?

Vårt team arbetar genom att söka upp unga som har lämnat sina gymnasiestudier. Vi tar kontakt via sms, brev eller hembesök. Vi arbetar nära varje ung person för att förstå deras unika situation och behov. Genom individuella samtal och planering hjälper vi till att utforska olika framtidsmöjligheter.

Vi erbjuder råd och stöd inom:

  • Söka utbildning, praktik och arbete
  • Personlig utveckling och vägledning
  • Kontakt med andra verksamheter.

För vem är KAA till?

KAA är till för alla ungdomar i åldrarna 16-19 år, som inte deltar i gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning. Vårt mål är att ingen ung person ska känna sig vilsen eller utanför. Vi tror på att varje ung person har något värdefullt att bidra med och vi vill stötta längs vägen.

Kontakta oss via formulär

Om du eller någon du känner skulle kunna dra nytta av KAA, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att lyssna, stödja och vägleda.

Börja med att fylla i vårt kontaktformulär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där fyller du i dina uppgifter och vad du gör i dag. Du får också välja om vi ska ha kontakt via sms, mejl eller telefon framöver.

Andra insatser

Kommunens aktivitetsansvar (KAA) är en paraplyverksamhet för flera andra kommunala insatser, där du också kan få stöd:

  • Ungdomstorget: Stöd och coachning av arbetsmarknadsenheten på Viadidakt, för unga 16-24 år i Katrineholm och Vingåker.
  • Ungas framtid: ESF-projekt som leds av Region Sörmland. Målet är att fler unga mellan 13 och 19 år ska fullfölja studier eller få ett jobb.
  • UP2: Utvecklingsprogram som genomförs tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och som medfinansieras från Europeiska Unionen (EU).
  • Samstart: ESF-projekt där Arbetsförmedlingen och skolan gemensamt ska öka möjligheterna till en bra övergång från skola till arbetsliv, för dig med funktionsnedsättning.

Kontakt

Kommunens aktivitetsansvar (KAA)