/

Öppen förskola

På Familjecentralen i Nävertorp finns en öppen förskola i kommunal regi. Under samma tak hittar du här barnmorskemottagning, familjestöd, barnavårdscentral och öppen förskola. Verksamheten drivs i ett samarbete mellan Katrineholms kommun och Region Sörmland.

Öppen förskola på Familjecentralen

Den öppna förskolan är familjecentralens hjärta och centrum. Hit kan du och ditt barn komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och lära känna andra familjer.
Till familjecentralens öppna förskola är alla som har barn mellan 0-5 år välkomna oavsett var du bor. I verksamheten arbetar två förskollärare och en kulturtolk som erbjuder er olika aktiviteter och lekar.

Det finns mellanmål att köpa både på för- och eftermiddag till självkostnadspris. Ni kommer och går som det passar er under öppettiderna, ingen anmälan behövs. Du har själv ansvar för barnet när ni är här. Verksamheten drivs i samarbete mellan Katrineholms kommun och Region Sörmland.

Öppettider

  • Måndag klockan 9–12 — Vuxen med barn 0–5 år
  • Tisdag klockan 9–12 — Babyöppet 0–18 månader
  • Tisdag klockan 13.30–16.00 — Vuxen med barn 0–5 år
  • Onsdag klockan 9–12 — Vuxen med barn 0–5 år
  • Torsdag klockan 9–12 — Babyöppet 0–18 månader
  • Fredag klockan 9–12 — Vuxen med barn 0–5 år

Besök gärna våra sidor på Facebook Länk till annan webbplats. och Instagram Länk till annan webbplats.. Där kan du bland annat läsa om våra aktiviteter och om verksamheten bedrivs inomhus eller utomhus. På dessa sidor kan du också få information om passet är fullt. Vi har en begränsning på antalet besökare till den öppna förskolan. I nuläget kan vi ta emot 20 vuxna + barn vid varje pass.

Barnmorskemottagning

Här kan du träffa barnmorska under och efter graviditeten. Vi erbjuder hälsosamtal, föräldragrupp, amningsrådgivning och efterkontroller. Hit kommer du också för preventivmedelsrådgivning och abortfrågor. Du kan även komma för provtagning av sexuellt överförbara infektioner och andra gynekologiska besvär.

Barnavårdscentral

Vi erbjuder kostnadsfria hälsobesök och vi följer barnets hälsa och utveckling samt ger råd och stöd i föräldrarollen fram till barnets skolstart.

Familjestöd

Socialtjänstens familjestödjare kan hjälpa er med frågor och funderingar kring er familjesituation eller att vara förälder. Här kan ni också få vägledning och hjälp med att kontakta olika myndigheter och annan samhällsinformation.

Familjecentralen