/

Publicerad:

Testa våra digitala tjänster 2-7 maj!

Den 2 – 7 maj har vi en digital temavecka på Kontaktcenter och Kulturhuset Ängeln. Syftet är att öka den digitala delaktigheten hos Katrineholmarna. Vi visar våra digitala tjänster och berättar hur du använder dem.

Välkommen på temavecka på Kontaktcenter och Kulturhuset Ängeln! Vill du lära dig mer om våra skolplattformar, e-tjänster, hur du läser e-böcker eller hur du gör en ansökan till SFI och vuxenutbildning? Besök Kontaktcenter och Kulturhuset Ängeln - vi låter dig testa verktygen och visar dig hur du använder våra digitala tjänster.

Vad händer under veckan?

Representant från bildningsförvaltningen visar skolans digitala plattform Unikum. Kommunvägledarna på Kontaktcenter samt handläggare från bildningsförvaltningen vägleder i användandet av Lärknuten. Kommunvägledarna vägleder också i e-tjänster för ansökan till kommunal vuxenutbildning och anmälan till SFI.

Utöver detta kommer biblioteket att visa digitala tjänster som att läsa och låna e-böcker och digitala talböcker samt läsa tidningar digitalt.
- Genom att öka den digitala delaktigheten ökar vi också tillgängligheten för våra invånare som kan ta del av våra digitala tjänster och på så vis få en ännu bättre service, berättar Karin Rytter som är chef för stöd och samordning i Katrineholms kommun och fortsätter:

- Delaktighet är oerhört viktigt för demokrati, välbefinnande och hälsa. Ju fler som är digitalt delaktiga, desto fler är också delaktiga i samhället och dess utveckling. Därför vill vi genomföra en särskild temavecka med fokus på just digital delaktighet för att öka den bland Katrineholmarna. Under veckan kommer vi därför erbjuda möjligheter att testa våra olika digitala tjänster och utbilda våra invånare i hur de fungerar och vägleda, säger Karin Rytter.

Veckans program:

Vägledning i användandet av Lärknuten

När: Måndag, onsdag och fredag klockan 10-16
Var: Kontaktcenter, Djulögatan 31B

Visning och vägledning av lärplattformen Unikum

När: Tisdagen den 3 maj klockan 13-16
Var: Kontaktcenter, Djulögatan 31B

Vägledning av e-tjänster för ansökan till vuxenutbildning och SFI

När: Måndag till fredag klockan klockan 9-10.30
Var: Kontaktcenter, Djulögatan 31B

Visning av bibliotekets digitala tjänster

När: Måndag till fredag klockan 9-18 och lördag klockan 10-16
Var: Informationsdisken Kulturhuset Ängeln

Har du frågor om temaveckan?

Hör av dig till:
Karin Rytter, chef stöd och samordning, Katrineholms kommun
karin.rytter@katrineholm.se eller ring via växel 0150-570 00

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Med temaveckan för digital delaktighet är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 10: Minskad ojämlikhet Länk till annan webbplats.
Mål 16: Fredliga och inkluderande samhällen Länk till annan webbplats.

Mål 10 och mål 16 i agenda2030