/

Publicerad:

Snart skrivs en femte bok om Katrineholms historia

+Katrineholm har fått i uppdrag att skriva en femte bok i serien om Katrineholms stadshistoria. Den kommer att ta vid där den fjärde slutar, vid sekelskiftet.

Under 2022 kommer +Katrineholm att påbörja arbetet med en femte bok i serien om Katrineholm. En serie som i dagsläget består av fyra böcker med innehåll från andra världskriget fram till sekelskiftet. Förhoppningsvis kommer den femte boken att sluta mer lustfyllt än den fjärde:

"23 oktober 2001 blev en svart dag i Katrineholms historia. Scania flyttade sin busstillverkning till Södertälje och FCI meddelade att man lade ner katrineholms-fabriken".

Boken kommer att tas fram ihop med en redaktörsgrupp och den beräknas vara klar hösten 2023. Produktionsansvarig blir Mats Fredriksson som även var med vid framtagandet av de tidigare böckerna.

De fyra tidigare böckerna

Kommunen vill att fler ska kunna ta del av stadens historia och därför delar de just nu ut de tidigare böckerna gratis. Många böcker blev aldrig sålda och de passar bättre hemma i en bokhylla, än på kommunens lager. Du kan hämta dina exemplar på biblioteket eller på kontaktcenter.

Utdelningen av böckerna började på världsbokdagen den 23 april. Tisdagen den 26 april hade över 800 böcker (200 uppsättningar) deltas ut på biblioteket. Innan valborg kom ytterligare sex stora lastvagnar, tre av dem är redan tomma meddelar Anna-Karin Sjökvist, bibliotekschef.

Är du intresserad av att köpa den femte boken?

Vet du redan nu att du vill ha den femte boken så kan du anmäla ditt intresse via vår e-tjänst e.katrineholm.se/bok Länk till annan webbplats.. Intresseanmälan är inte bindande och vi återkommer till dem som visat intresse när det blir dags för tryck.

Priset går ej att fastställa i dagsläget, då det totala antalet tryckta böcker avgör styckpriset. Boken säljs till självkostnadspris. .

Vid små upplagor eller andra oförutsedda händelser kan tryckning skjutas upp eller ställas in.

Vid frågor
Mats Fredriksson, produktionsansvarig
+Katrineholm
Telefon: 070-672 79 56