/

Publicerad:

Stora kommunikationspriset till Katrineholms kommun

De fyra vinnarna av Stora kommunikationspriset står runt ett av kommunens bihotell

Med ett innovativt förhållningssätt har Katrineholms kommun lyckats skapa lättförståelig och attraktiv kommunikation kring Agenda 2030, som gjort de globala målen mer greppbara för allmänheten och skapat engagemang bland medarbetare och invånare. Det tycker organisationen Sveriges kommunikatörer som utsåg Katrineholms kommun till vinnare i Stora Kommunikationspriset 2022.

Vi i Katrineholms kommun arbetar aktivt med att förankra och arbeta mot Agenda 2030 som del i vårt arbete med kommunplanen. Under tisdagskvällen prisades fyra av våra medarbetare för hur de visuellt presenterar arbetet kommunen gör. Detta genom en hållbarhetsrapport, presentation på katrineholm.se/agenda2030 samt en direkt insats där alla kommunens mål nu mera är kopplade till FN:s 17 globala mål direkt i kommunens planerings- och uppföljningssystem.


Stora Kommunikationspriset delas ut i fem kategorier och går till personer och organisationer som gjort stora insatser inom kommunikation det senaste året. Katrineholms kommun vann i kategorin Bästa innovativa kommunikation. Övriga nominerade i klassen var Chalmers kommunikationsavdelning och Västra Götalandsregionen.

Pascal Tshibanda, kommunikationschef:


Ett fantastiskt arbete som genomförts över organisationens gränser där samarbete och fokus på mottagaren varit en av framgångsfaktorerna. Jag är stolt över våra fantastiska medarbetare och deras arbete.

Medarbetarna som prisades är: Anna Marnell, verksamhetscontroller, Josefin Lundin, kommunikatör, Josefine Karlsson, kommunikatör och Linda Aldebert, miljöstrateg.

Nomineringen: Med ett innovativt förhållningssätt har Katrineholms kommun lyckats skapa lättförståelig och attraktiv kommunikation kring Agenda 2030, som gjort de globala målen mer greppbara för allmänheten och skapat engagemang bland medborgarna. Arbetet bestod bland annat av en överskådlig hållbarhetsrapport och webbsida som gör de globala målen enkla att förstå, tillgängliga för alla och lustfyllda att arbeta med. Katrineholms Kommun har visat att man med hjärta och hjärna kan skapa storverk även utan en stor budget.