/

Publicerad:

Katrineholm på plats 75 i Sveriges Miljöbästa kommun

Idag släpptes kommunrankningen Sveriges Miljöbästa kommun. Katrineholm landar på plats 75 av Sveriges 290 kommuner och på plats 18 av 81 i kommungruppen Mindre städer och tätorter.

Förra året (2021) hamnade Katrineholms kommun på plats 44 av Sveriges 290 kommuner. I år tar även Katrineholms kommun hem tredje platsen bland Södermanlands 9 kommuner.

– Det är alltid spännande att se var vi hamnar i jämförelse med andra kommuner. Vi glädjer oss att se att fler kommuner förbättrar sitt miljöarbete, samtidigt som vi fortsätter vårt viktiga arbete med bland annat klimatanpassning, minskade utsläpp och ökad biologisk mångfald, säger miljöstrateg Linda Aldebert.

– Vi har nyligen även prisats av Sveriges kommunikatörer som utsåg Katrineholms kommun till vinnare i Stora Kommunikationspriset 2022 och för vårt arbete med att tillgängliggöra Agenda 2030 till både invånare och medarbetare. Det känns väldigt roligt och inspirerar oss till att bli ännu bättre, avslutar Linda.

Sveriges kommunikatörers motivering

Genom innovation kan vi arbeta tillsammans för att göra världen bättre och uppnå våra mål. Årets vinnare har använt en stor dos kreativitet för att göra det som är svårt mer lätthanterligt. Att anpassa globala riktlinjer till den egna verksamheten och vara begripliga för allmänheten är ingen lätt uppgift. Årets vinnare Katrineholms kommun har i sin kommunikation kring Agenda 2030 visat att du inte behöver en stor budget för att lyckas.

Läs mer om Stora Kommunikationspriset 2022. Länk till annan webbplats.

Vår placering år för år

Tabell som visar hur Katrineholms kommun hamnat i rankingen mellan 2009 till 2022

Läs mer om vårt arbete

I Katrineholms kommun arbetar vi på olika sätt för att bygga ett miljömässigt hållbart Katrineholm. På vår sida om Agenda 2030 och hållbar utveckling kan du läsa mer om vårt arbete.

Om rankningen

För fjortonde året i rad presenterar Aktuell Hållbarhet kommunrankningen Sveriges miljöbästa kommun. Syftet är att mäta kommunernas ambition och aktivitet på miljöområdet.


Kontakt

Miljöstrateg/kommunekolog

Linda Aldebert

Telefon: 0150-568 25, 0150-570 00 (växel)

Besök: Trädgårdsgatan 1, Katrineholm