/

Publicerad:

Den nya förskolan i Forssjö har fått ett namn

Den 17 mars i år togs det första spadtaget för den nya förskolan i Forssjö. Bildningsnämnden bad katrineholmarna om hjälp med namnförslag och responsen blev massiv. 87 namnförslag bantades ner till fyra och av de har nu bildningsnämden valt ut sin favorit.

Förskolan i Forssjö beräknas bli klar för inflytt under hösten 2023 och kommer att bli både energieffektiv och miljövänlig, med plats för 120 barn fördelat på sex stycken avdelningar. Det stora fokuset i bygget kommer att ligga på barnen och deras vistelsemiljö.

När det första spadtaget togs i mars var allt frid och fröjd. Förutom en liten detalj: förskolan hade inget namn. Därför bad bildningsnämnden katrineholmarna om hjälp med att komma med namnförslag - och responsen blev massiv! Sammanlagt kom det in 87 unika namnförslag. Av dessa valde bildningsförvaltningen ut fyra förslag:

  • Ragnars gärde
  • Sjölyckan
  • Sjöstugan
  • Växthuset

På bildningsnämndens sammanträde den 21 juni skulle det beslutas vilket av dessa förslag som förskolan skulle få. Och resultatet blev: Växthuset

- Växthuset beskriver ju egentligen vad en förskola är: en plats där barnen ges förutsättningar att kunna växa och utvecklas, förklarar bildningsnämndens ordförande Ulrica Truedsson (S).