/

Publicerad:

Katrineholm har fått sin första regnbågstrappa

Under fredagsförmiddagen invigdes Katrineholms första regnbågstrappa vid Lövatunneln. De första anslutande besökarna fick även möjlighet att smaka på de officiella pridebakelserna från Fotografens Café & Bistro och Sultans Konditori. Flera av besökarna passade även på att bli fotograferad tillsammans med den nya regnbågstrappan.

Anneli Hedberg, ordförande i service- och tekniknämnden, klipper bandet och förklarade Katrineholms första regnbågstrappa invigd. På bilden syns också Martin Olsson från RFSL i Katrineholm. Foto: Josefine Karlsson

Invigningen av Katrineholms första regnbågstrappa är en del av Katrineholm Pride som arrangeras av RFSL Katrineholm tillsammans med Katrineholms kommun och +Katrineholm 18-20 augusti. Katrineholm Pride är en glädjefylld manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter och en demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill.

I Katrineholms kommun står vi upp för mänskliga rättigheter och stöttar Katrineholm Pride på olika sätt. Det här vill vi visa i både ord och handling och som en del i vårt kontinuerliga värdegrundsarbete färglägger vi vår offentliga miljö och visar att alla har rätt att älska och vara den de vill, säger Anneli Hedberg, ordförande i service- och tekniknämnden.

Den nya regnbågstrappan hittar du vid nedgången i Lövatunneln i centrala Katrineholm.

HBTQI i Katrineholm

Hbtqi är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner.

Mellan 2015 till 2017 arbetade Katrineholms kommun med att höja kunskapsnivån kring HBTQI bland kommunens alla anställda genom ett treårigt vidareutbildningsprojekt. Över 3000 personer utbildades.

Utbildningen var unik i Sverige - ingen annan kommun i landet hade gjort en så stor satsning i att utbilda sina anställda inom området. Syftet var att säkerställa en god arbetsmiljö, samt ett professionellt bemötande och därmed uppnå en högre kvalitet på verksamheterna för alla medborgare. Och det arbetet fortsätter än idag.

Så här arbetar vi idag

HBTQI-utbildning har blivit en del av kommunens utbildningspaket och går att söka av både nyanställda och anställda som vill/behöver uppdatera sina kunskaper. Varje år ska minst ett utbildningstillfälle erbjudas de anställda som behöver uppdatera sina kunskaper men även nyanställda.

Mer information och kontakt

Anneli Hedberg, ordförande i service och tekniknämnden.
Telefon: 0150-568 18
Mejl: anneli.hedberg@katrineholm.se