/

Publicerad:

Grattis till medborgarskapet!

Katrineholms kommun höll lördagen den 27 augusti en ceremoni för att välkomna nya svenska medborgare.

De nya svenska medborgarna sitter på scenen tillsammans med Johan Söderberg. och håller upp sina diplom.

Lördag den 27:e augusti var dagen som närmare hundra personer kommer minnas i resten av sina liv. Då hölls nämligen en ceremoni i Tallåsskolans aula för att välkomna dem som nya svenska medborgare. Närmare hundra personer, fyrahundra personer var inbjudna, kom till aulan för att ta emot sitt diplom som symboliserar det svenska medborgarskapet.

- Jag är glad över att få dela den här dagen med er. Den är viktig för oss alla. Viktig för att fira er som har blivit svenska medborgare, och för att tydliggöra vad medborgarskapet innebär. Ceremonier och symboler har betydelse, det skapar mening, gemenskap och trygghet, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

- Grattis och varmt välkommen till dig som nyligen blivit svensk medborgare. Du är nu en del av den svenska gemenskapen. Medborgarskapet betyder att du har samma rättigheter, ansvar och möjligheter att bidra i samhället som alla andra svenskar. Tillsammans bygger vi Katrineholms och Sveriges framtid, säger Sari Eriksson kommundirektör i Katrineholm.