/

Publicerad:

Novemberräkningen

Novemberräkningen är den befolkningsstatistik som ligger till grund för kommande skatteintäkter och statsbidrag. SCB:s novemberräkningen redovisar att det nu bor 34 580 personer i Katrineholms kommun.

Idag presenterade Statistiska centralbyrån SCB sin novemberräkning över befolkningsstatistiken. Denna summering av Sveriges befolkning ligger till grund för landets kommuners skatteintäkter och statsbidrag. I Katrineholms kommun bor nu 34 580 personer. Vilket är en minskning med 224 personer jämfört med novemberräkningen 2021.

– Invånarökningen har de senaste åren mattats och nu även blivit negativa siffror. Vi står inför tuffa utmaningar den närmaste tiden. Men vårt kvalitativa mål för Katrineholms kommun ligger fast. Vi ska vara den bästa platsen för människor och företag att växa på. För att bli det måste kommunen i nära samverkan med invånare, föreningar och företag fortsätta utvecklas i takt med att katrineholmarnas verklighet förändras. Just vårt ”plats attraktivitet” fokuserar vi på i den nya kommunplanen, i den nya översiktsplanen och i arbetet med platsvarumärkesstrategin. Katrineholm är en välskött kommun och det gör mig trygg inför framtiden, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt