/

Publicerad:

Över 120 idrottsungdomar städar i Katrineholm och Valla

På söndag den 28 maj kommer över 120 idrottsungdomar från fem olika idrottsföreningar att städa i Katrineholms kommun. Det här ger ungdomarna möjlighet att hjälpa till att hålla kommunen skräpfri samtidigt som de får ersättning till klubbkassan.

Tre ungdomar står bredvid varandra och håller i varsin sopsäck. De ler mot kameran.

Foto: Emma Mattsson, Städa Sverige

Bakgrund

Städningen är ett led i Katrineholms kommuns handlingsplan mot nedskräpning.

– Det är väldigt kul att få bidra till föreningslivet med en insats som dessutom är bra för miljön. Vi hoppas fler företag kan samarbeta med Städa Sverige och oss nästa år så kan ännu fler föreningar får möjlighet att få tillskott i lagkassan och vi får en mindre skräpig natur, säger Linda Aldebert, miljöstrateg på Katrineholms kommun.

– Katrineholms kommun och Städa Sverige har sedan flera år tillbaka ett miljösamarbete som skapat ett fantastiskt engagemang från idrottsungdomarna och deras ledare. Föreningar och lag återkommer med sina intresseanmälningar varje år för att få vara med och städa i sin kommun, ungdomarna visar år efter år att de bryr sig om sin kommun och de platser där de ofta vistas, säger Åsa Berg, projektledare Kommun & Stad på idrottens miljöorganisation Städa Sverige.

Föreningar som deltar

Miljöhjältarna som deltar kommer från:

  1. Katrineholms HIF
  2. Katrineholms Ryttarförening
  3. Katrineholms Bandy (flickor)
  4. Katrineholms Bandy (U13)
  5. Katrineholms AIK
  6. Valla IF

Här städar vi

Städningen sker bland annat utmed vägar och gång- och cykelbanor, i grönområden, vid Duveholmsbadet, Duveholmsgymnasiet och Tallåsskolan, centrala delarna av Valla, med mera.

Håll utkik i sociala medier

Följ gärna ungdomarnas städning via hashtaggen #städasverige på Instagram Länk till annan webbplats.

Tack!

Stort tack till Amazon Web Services som tillsammans med oss gör det möjligt att erbjuda fler lag möjlighet att städa i sitt närområde.

Om Städa Sverige

Städa Sverige är idrottens miljöorganisation. Varje år städar tiotusentals idrottsungdomar sin närmiljö tillsammans med sitt lag eller sin förening. Ungdomar bidrar till en skräpfri miljö samtidigt som de tjänar en slant som de kan använda till lagets eller klubbens drömmar. Städa Sveriges verksamhet möjliggörs av stöd från partners och sponsorer från näringsliv och kommuner.

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Med aktiviteten Städa Sverige är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 11: Hållbara städer och samhällen Länk till annan webbplats.
Mål 14: Hav och marina resurser Länk till annan webbplats.

Mål 11 och 14 från Agenda 2030

Kontakt

Miljöstrateg/kommunekolog

Linda Aldebert

Telefon: 0150-568 25, 0150-570 00 (växel)

Besök: Trädgårdsgatan 1, Katrineholm