/

Publicerad:

Dela dina åsikter om Katrineholm

Ett spännande tillfälle har kommit till 1 200 slumpmässigt utvalda invånare i Katrineholms kommun. Statistiska Centralbyråns (SCB) undersökning ger dig möjligheten att forma stadens framtid.

En person som vilar på en gångväg i skogen.

Foto: Josefin Karlsson/Katrineholms kommun

"Hur är det att bo i Katrineholm" är en enkät som SCB i dagarna skickar ut till 1200 slumpmässigt utvalda kommuninvånare. Det här är sjunde gången som Katrineholm gör denna undersökning och nytt för i år att den innehåller frågor om hemberedskap.

- Invånarna får svara på frågor om hur är det att leva och bo här i Katrineholm och vad man tycker om skolan, äldreomsorgen, gator, vägar och kommunikationer. Genom undersökningen kommer vi få svar som kan hjälpa oss som kommun att bli bättre. Samarbetet med invånarna är avgörande för vårt gemensamma mål att stärka Katrineholms framtid. Därför är det jätteviktigt att så många som möjligt svarar på enkäten. Jag vill redan nu tacka er som tar er tid att svara, säger Sari Eriksson kommundirektör i Katrineholm.

- För första gången inkluderas frågor om hemberedskap, vilket ger en inblick i hur väl förberedda våra hushåll är för olika kriser och utmaningar. Det är viktigt att vår kommun strävar efter att vara redo för det oväntade.

Deltagarna i undersökningen kan välja att besvara undersökningen antingen på pappersenkät eller via webben. Webbenkäten går även att besvara på engelska och pappersenkäten finns även på arabiska. För att få en arabisk enkät behöver deltagarna i undersökningen kontakta SCB på 010-479 69 30.

Håll utkik i din brevlåda!

År du inte utvald kan du ändå tycka till om Katrineholm.