/

Publicerad:

Carolina Klüft grattade Björkviks skola när de firade Pep-certifiering

Björkviks skola har certifierats som Generation Pep-skola - den första skola i Katrineholm som klarat av det. På skolan firades detta i samband med Skoljoggen - men också med flagghissning, hälsokaka och videohälsning från Carolina Klüft.

I våras blev Björkviks skola certifierade som Generation Pep-skola – den första skolan i Katrineholm som klarar den bedriften! Denna certifiering är ett bevis på Björkviks skolas fleråriga arbete för att integrera fysisk aktivitet och hälsosam kost i skolvardagen.

Det är tydligt att Björkviks skola är en skola med rörelse i centrum. Till och med när det är dags att fira, vävde de in fysisk aktivitet och hälsosamma vanor - skoljobb och Pep-party i ett, alltså!

Firandet började med att eleverna fick en videohälsning från Carolina Klüft, som är verksamhetschef för Generation Pep. I videon grattade hon eleverna och hyllade deras imponerande arbete.

I början var eleverna lite coolt oberörda av detta, men när en entusiastisk lärare målande beskrev Carolina Klüfts makalösa meritlista, världsmästare och olympisk guldmedaljör i sjukamp, blev det omöjligt att hålla tillbaka entusiasmen. Ett varv till för hälsningen, tack!

Så blev det flagghissning av Generation Pep-flaggan för första gången till tjo och tjim, uppvärmning och sedan - skoljogg. För varje varv på den kilometerlånga skogsslingan fick eleverna en stämpel av idrottslärare Tobias Axelsson.

Efter att de slagit personliga rekord och utmanat sig själva, belönades eleverna med delikat hälsokaka och saftig frukt.

Om Generation Pep och certifieringen

Björkviks skola har jobbat med Generation Pep och mot en certifiering i tre år. Morgonpromenader varje dag, rörelsepauser, samarbete med lokala idrottsföreningar och med skolmatsalens personal är några av ingredienserna i deras framgångsrecept.

Generation Pep är en organisation grundad av Kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Generation Pep Skola innebär att en skola systematiskt jobbar för att fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor ska vara en naturlig del av skoldagen.

Mer nyfiken? Här kan du läsa mer. Länk till annan webbplats.

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Med det här projektet är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 3: Hälsa och välbefinnande Länk till annan webbplats.

Mål 4: God utbildning Länk till annan webbplats.

Mål 11: Hållbara städer och samhällen Länk till annan webbplats.

Läs mer om kommunens arbete med Agenda 2030 här.