/

Publicerad:

Katrineholm har fått sin andra hundpark

Grattis till Katrineholms alla hundar, hussar och mattar. Nu är Katrineholms andra hundpark nämligen invigd.

Katrineholms första hundpark invigdes 2014 och har varit mycket populär bland katrineholmarna. Den nya hundparken ligger längs med Linnévägen (mellan Tallåsaulan och Fjärilsparken) och är alltså mer centralt belägen än den första som ligger på Marieborgsgatan i Katrineholm Länk till annan webbplats.

Det bor många hundar i vår kommun och efterfrågan på fler hundparker är stor. Därför känns det positivt att vi nu har hittat ytterligare en bra plats där hundägare kan träna och rasta sina hundar utan koppel, säger Anneli Hedberg, service- och tekniknämndens ordförande.

Hundparken är uppbyggd i två delar och på en yta av cirka 1600 kvadratmeter. Parken har belysning och vid ingångarna finns miljövänliga hundbajspåsar. Det finns dessutom sittplatser i form av bänkar och stockar. Flera nya parkeringsplatser har även skapats längs med Linnévägen i samband med den nya hundparken. Platserna är tidsbegränsade till 2 timmar.

Planen är att bygga ytterligare en hundpark under 2024. Behovet av nya hundparker finns tydligt utpekat i Katrineholms kommuns kommunplan för mandatperioden 2023-2026. Länk till annan webbplats.

Hitta närmaste hundpark

Via Naturkartan Länk till annan webbplats. hittar du mer information om Katrineholms hundparker.

Kontakt

Trädgårdsarkitekt

Håkan Stenström

Telefon: 0150-577 31

Besök: Trädgårdsgatan1, Katrineholm