/

Publicerad:

Isbana intar centrala Katrineholm

Nu går det snart att åka skridskor igen i centrala Katrineholm. Efter en paus förra året på grund av energikrisen är nu isbanan tillbaka. Men nu gör den ett tillfälligt besök på parkeringen Gullvivan.

Samverkansgänget (saknas Tekniska Verken) framför den tilltänkta isbanan. Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande, Maria Fredriksson VD TT Service Solutions, Mats Fredriksson TT Service Solutions, Tilde Abben TT Service Solutions och Therése Larsson  +Katrineholm.

Samverkansgänget (saknas Tekniska Verken) framför den tilltänkta isbanan. Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande, Maria Fredriksson VD TT Service Solutions, Mats Fredriksson TT Service Solutions, Tilde Abben TT Service Solutions och Therése Larsson +Katrineholm.

- Det är kul att vi återigen kan erbjuda isbanan till katrineholmarna. Förra året fick den ta en paus eftersom elpriserna skenade. I år kommer den att göra ett tillfälligt besök på parkeringen Gullvivan med anledning av byggplanerna på torget. Att pausa isbanan igen var inget alternativ. Alla barn har rätt till en aktiv fritid, därför är det viktigt att erbjuda så mycket fritidsaktiviteter som möjligt i kommunen. Kanske kan isbanan göra att människor stannar upp lite i julstressen och reflektera över vad som är viktigt i livet, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

Isbanan är ett samverkansprojekt mellan Katrineholms kommun, +Katrineholm, TT Service Solution och Tekniska Verken.

I år sköts och underhålls isbanan av TT Service Solutions.
- Att bidra med driften av isbanan är vårt sätt att ge tillbaka till katrineholmarna. Vi är stolta över att vara en del av något som uppskattas och används av många människor. Vi hoppas vi möter massvis med människor ute på isen, säger Maria Fredriksson VD TT Service Solutions.

Isbanan ses som ett sätt att främja platsutvecklingen av centrum och ge en extra dimension till Katrineholms upplevelser.

- Isbanan är ett sätt att arbeta med platsutvecklingen av centrum. En adderad upplevelse som levandegör mer och fler delar av Katrineholm. Vilket vi ser är till fördel för invånare, besökare och det lokala näringslivet, säger Jakob Jansson, VD +Katrineholm.

Mer om isbanan:

  • Skridskor kan lånas gratis av Fritidsbanken. https://www.fritidsbanken.se/fritidsbank/katrineholm/ Länk till annan webbplats.
  • Plats: Parkeringen Gullvivan, vid korsningen Fredsgatan, Malmgatan och Vasavägen.
  • Isbanan nyttjar ungefär 60 parkeringsplatser. Kvar att nyttja finns 15 p-platser för 2h-parkering + 80 p-platser för 12h-parkering + samtliga elstolpar.
  • Invigning: Planerna är att inviga isbanan den första advent och banan kommer finnas kvar till efter sportlovet.
  • Citysamverkan kommer under hela vintern arrangera evenemang på isbanan. Håll utkik!

Kontakt